2024. augusztus 16. Ábrahám
Ittasan elkötötte és összetörte ismerőse autóját
minap.hu
|
2018. november 12. 09:49
|
frissítve: 2018. november 13. 10:51
Vádat emeltek a hejőbábai férfi ellen, aki engedély nélkül vitte el, majd összetörte ismerőse autóját Hejőpapiban.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves hejőbábai férfi ellen, aki 2018. július 11-én este ittas állapotban, engedély nélkül használta és össze is törte egy ismerőse gépkocsiját Hejőpapiban - tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. 

A vádirat szerint, a sértett a helyi önkormányzat épülete előtti nyitott parkolóban rövid időre őrizetlenül hagyta a gépkocsiját úgy, hogy az indítókulcsot a gyújtáskapcsolóban felejtette. A közelben tartózkodó, ittas állapotban lévő vádlott mindezt észlelve, a sértett tudta és engedélye nélkül beült az autóba és beindította azért, hogy azzal hazamenjen hejőbábai lakóhelyére. A vádlott a gépjárművel elindult, majd többször nekiütközött a parkolóban lévő padnak, mire a kocsi motorja leállt. A sértett észlelve a vádlott cselekményét, az autóhoz ment annak vezető oldali ajtaját kinyitotta, az indítókulcsot a gyújtáskapcsolóból kivette és a rögzítőféket behúzta, megakadályozva ezzel azt, hogy a vádlott a gépjárművel el tudjon menni. Miután a sértett értesítette a rendőrséget, a vádlottat elfogták és vérvétel céljából előállították az orvosi ügyeletre, ahol megállapítást nyert, hogy cselekményét közepesen ittas állapotban követte el.

Az ügyészség a férfit jármű önkényes elvételének bűntettével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja és vádiratában vele szemben közérdekű munka és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat