2024. április 30. Katalin, Kitti
Motoros fűrészre cserélte a műszaki cikkeket a „köves” tolvaj
minap.hu
|
2018. november 15. 15:54
|
frissítve: 2018. november 16. 14:46
A Miskolci Járásbíróság csütörökön egy hónapra letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki ittas állapotban kővel bedobta egy műszaki cikkeket árusító bolt bejáratát, majd onnan mobiletelefonokat, laptopokat hozott el.

n4271601.jpg

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított november 6-án éjjel három laptopot és tabletet, egy xBox játékot és GPS-t, négy mobiltelefont és tokot, valamint tíz darab azokhoz tartózó fóliát lopott el a Miskolc belvárosában található műszaki boltból. A gyanúsítottat a városban elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével sikerült beazonosítani, majd elfogni. Az elhozott műszaki cikkek egy részét motoros fűrészre cserélte, míg a többi a nyomozás során nem került elő. A bolt tulajdonosának kára több, mint félmillió forint.

n4271606.jpg

Fotó: police.hu

A gyanúsítottal szemben lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A bűncselekmény akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság végzése szerint a gyanúsított szabadságának korlátozása indokolt, ugyanis fennáll a bizonyítékok megsemmisítésének, illetve elrejtésének veszélye, hiszen a műszaki cikkek egy része nem került elő. Továbbá szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A végzés ellen nem jelentettek be fellebbezést, ezért az véglegessé vált - tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék. 

n4271621.jpg

Fotó: police.hu

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat