2024. augusztus 27. Gáspár
Megjelent az Avasi és a Diósgyőri Horizont Helyi Közösség legújabb pályázati felhívása
minap.hu
|
2018. november 16. 12:22
|
frissítve: 2018. november 17. 14:33
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázni lehet a Közösségi szinten irányított helyi fejlesztések megvalósítására. Az Avason „Zöldfelület fejlesztés, kertgondozás támogatása” című, Diósgyőrben pedig „Közösségi kertek, zöldfelületek, tanösvények kialakítása” című pályázati felhívásban pályázhatnak.

viragositas_barsonyj_170526ml_23.jpg

Képünk csak illusztráció

Mindkét felhívásra Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és annak többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságai, a Magyarország területén alapított és miskolci székhellyel/telephellyel rendelkező közalapítványok, jogi személyiségű civil szervezetek és nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.

A cél, hogy a lakótelepi területeken zöldfelületi fejlesztések valósuljanak meg az Avasi Horizont Helyi Közösség által elkészített stratégia mentén. Ide érthető a helyi közösségek és a lakosság közreműködésével megvalósított parkosítás, virágosítás, közösségi kertek kialakítása, kertrendezés – a tevékenységek közösségépítő erejének kiaknázásával. Fontos, hogy a projektek helyszínéül a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában meghatározott akcióterületet jelöljék meg.

A zöldfelületek fejlesztését célzó, összességében 15,35 millió forint forrásalapot kínáló felhívás európai uniós támogatással, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A pályázat keretében 0,5 millió és 6 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást biztosít a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A diósgyőri felhívás célja, hogy a zöldterületek állapotát és minőségét javítva a meglévőnél szebb, a közösség számára ideálisabb környezet jöjjön létre. Emellett a meglévő zöldfelületek továbbfejlesztésével olyan tanösvények kerüljenek kialakításra, amelyek a különböző korosztályok számára élményeket jelentő programok helyszínei lehetnek.

A zöldfelületek fejlesztését célzó, összességében 9 millió forint forrásalapot kínáló felhívás európai uniós támogatással, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A pályázati felhívás keretében 1 és 6 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást biztosít a rendelkezésre álló forrás erejéig.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat