2024. augusztus 15. Mária
Kaszával támadt a rendőrre, öt évet kapott
minap.hu
|
2018. november 20. 16:44
|
frissítve: 2018. november 22. 13:18
Hivatalos személy elleni erőszak és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt 5 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki egy kaszával támadt az intézkedő rendőrre.

Az ítélet szerint a vádlott 2014 júniusában Taktaharkány településen az utcán egy kaszával a kezében a testvérével vitatkozott. A helyszínre rendőrök érkeztek, akik felszólították a vádlottat, hogy a kaszát dobja el. Az ittas állapotban lévő férfi a felszólításnak nem tett eleget, hanem futva indult a vele szemben intézkedő járőr felé. A vádlott a sértett előtt mintegy két méterrel megállt, majd a kasza fém pengéjével felülről lefelé irányuló mozdulattal a rendőr nyaka, illetőleg feje felé sújtott, aki hátralépett az ütés elől. A kasza pengéje az úttestnek csapódott. Amennyiben a rendőr nem lép hátra, a vádlott a kasza pengéjével életveszélyes sérülést okozott volna a jogszerűen intézkedő járőrnek.

A törvényszék a vádlottat a fenti cselekmények miatt 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként a vádlott javára értékelte, hogy az életveszélyt okozó testi sértés kísérleti szakban maradt. Súlyosító körülmény volt, hogy a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt, ittas állapotban követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott a fellebbezés tárgyában, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be - tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat