2024. április 30. Katalin, Kitti
Megújult az Uránia és Béke Art-mozi termek nézőtere a Művészetek Házában
Muntyán Bernadett
|
2018. november 28. 16:48
|
frissítve: 2018. december 04. 11:34
Befejeződött a Művészetek Házában az Uránia és a Béke Art-mozi termeknek a felújítása. Két hét alatt kicseréltek 210 moziszéket, a padlószőnyegeket, a falburkolatokat és a sötétítő függönyöket. Mindez annak a projektnek a részeként történt, amelynek keretében szeptemberben a Csodamalom Bábszínház színháztermét újították fel.

moziszekek_muha_biro_tibor_181128_ja_1.jpg

Fotók: Juhász Ákos

A Művészetek Háza megnyitása óta rendkívül nagy forgalomnak voltak kitéve a mozik ülőberendezései, az Uránia és Béke Art-mozi termek a CineFestnek is fontos helyszínei. – Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő színvonalat a filmfesztivál során, elengedhetetlenné vált a széksorok és a terem korszerűsítése – mondta el érdeklődésünkre Bíró Tibor, a CINE-MIS Kft. ügyvezető igazgatója a termek újranyitásakor.

moziszekek_muha_biro_tibor_181128_ja_5.jpg

Mint mondta, a felújítás tartalmazza mind a két teremben a régi székek cseréjét, amelyek helyére a mai kor követelményeinek megfelelő, korszerű ülőberendezések kerültek. Az ülőhelyek száma nem változott: továbbra is 140 és 70 fő a befogadóképessége a két teremnek. – Ezen kívül kicserélték a padlószőnyeget, megszépültek az oldalsó falburkolatok. Lecserélték a sötétítő függönyöket is – részletezte az igazgató, kiemelve: a miskolciak mostantól a város talán két legkorszerűbb ülőberendezéseivel rendelkező mozitermeibe látogathatnak el, a Művészetek Házában.

moziszekek_muha_biro_tibor_181128_ja_8.jpg

November 29-én már megújult, komfortosabb, kényelmesebb környezetben várja a Művészetek Háza a XXVII. Francia Filmnapokra érkezőket.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott, TOP-6.1.4-16-MI1-2017-00001 azonosítószámú, „Rendezvényhelyszínek infrastrukturális fejlesztése” című támogatási kérelme 236,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projektben megújult a Csodamalom Bábszínház épülete és a Művészetek Háza mozitermei.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat