2024. április 16. Csongor
Újabb baleset ittas vezetés miatt...
police.hu
|
2018. december 06. 12:54
|
frissítve: 2018. december 07. 12:41
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az adventi időszakban is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére: 14 ittas sofőrt szűrtek ki a múlt héten.

ittas_vezetes.jpg

Forrás: police.hu

Egy ittasan a volán mögé ülő tiszaújvárosi sofőrt már csak az árok tudta megfogni – írja a police.hu. A férfi november 30-án 7 óra körül Tiszaújvárosban, a Bocskai úti kereszteződésben kanyarodás közben rosszul választotta meg járműve sebességét és kisodródott. Az autó először átsodródott a szemközti sávba, nekiütközött egy transzformátorház falának, majd az út jobb oldalára csúszott, ahol az árokba gurulva állt meg. A sofőr által megfújt szonda pozitív értéket mutatott.

ittas_vezetes.jpg

A Megyei Rendőr-főkapitányság kiemeli, az ittasan elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain november 26-a és december 2-a között 104 közúti közlekedési baleset történt, ebből két balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök a múlt héten 14 ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

ittas_vezetes.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat