2024. július 23. Lenke
Újra havazhat a héten
minap.hu
|
2018. december 11. 13:23
|
frissítve: 2018. december 13. 11:08
Szerdán borongós időre számíthatunk kisebb havazással. Szerda estig hideg légörvény alakítja a Kárpát-medence időjárását, amelynek hatására nedves és néhány fokkal hidegebb levegő áramlik fölénk – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodája.

hoszallingozas.jpg

Az előttünk álló éjszaka megnövekszik a felhőzet, és többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé is várható havas eső, havazás, helyenként – elsősorban a magasabban fekvő helyeken – 3 cm is hullhat. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Reggelre általában -2 fokig csökken a hőmérséklet.

Szerdán napközben az összefüggő felhőzet szakadozottá válik, kis területen rövid napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható gyenge intenzitású havazás. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Délutánra 1 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Hidegfronti hatás van térségünkben.

Csütörtökön még gyengén és erősen felhős területek váltakoznak, és legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. Péntektől viszont mindenütt megnövekszik és megvastagszik a felhőzet, és az esti óráktól egyre nagyobb területen, szombaton szinte országszerte, vasárnap pedig inkább már csak a keleti országrészben várható hó, néhol havas eső, eső. A csípős éjszakákat az ilyenkor szokásosnál hűvösebb nappalok követik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat