2024. április 16. Csongor
Közel 400 millió forintból 8 utca újult meg Miskolcon
minap.hu
|
2018. december 18. 11:18
|
frissítve: 2018. december 20. 15:58
Az idén júliusban kezdődött útfelújítási projekt részeként 8 utca újult meg teljeskörűen Miskolcon, ami az útfelületek mellett a járda és közmű szükség szerinti átépítését és felújítását is jelentette.

A miskolci Városháza tájékoztatása szerint 7 utcánál mindez szorosan kapcsolódik Miskolc sikeres gazdaságélénkítési törekvéseihez azzal is, hogy megfelelő elérést biztosít a gazdasági területek felé vállalkozások és munkavállalók számára egyaránt.

Részletezik: a DAM iparterület jobb megközelíthetősége érdekében közel 1,4 kilométer hosszan felújították a Tímármalom, a Hold és a Szövő utca aszfaltburkolatát. A DIGÉP felé összesen 1,8 kilométer hosszban megújult a Glanzer utca és a Kerpely, a Téglagyári út, valamint a Kabar utca útfelülete és részben azok járdái.

Az útépítés előtt a Hold, a Kerpely, a Glanzer utcában és a Téglagyári útnál a MIVÍZ Kft. elvégezte az ivóvízvezeték-rendszer felújítását, a Kabar utcában pedig kiépítették a csapadékvíz-elvezetést.

Elsősorban az erre tervezett kerékpárút indokolta a Görömbölyi út felújítását, ahol 1 km hosszan útszélesítést, padkarendezést és árokrekonstrukciót végeztek a szakemberek. 100 méternyi új, aszfaltozott útszakasz építésével megszűntették a görömbölyi városrész felől az utca zsákutca jellegét, így azon keresztül is megközelíthető Miskolctapolca.

A Miskolc útfejlesztés I. ütem című TOP-projekt 100 százalékos támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 399,78 millió forint.

(A külső kép illusztráció, fotó: Juhász Ákos)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat