2024. július 22. Magdolna
Ez valóban az ország legnagyobb szeretetdoboza – másfélszer annyi ajándék gyűlt össze, mint tavaly
minap.hu
|
2018. december 21. 18:02
|
frissítve: 2019. január 10. 15:59
Több mint 800 ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a miskolciak az ország legnagyobb szeretetdobozában – másfélszer annyit, mint tavaly. Az akció pénteken zárult, az ajándékokat a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársai eljuttatják azokhoz, akiknek ez igazán sokat jelent. A Szent István téri színpadon koncerttel várták az érdeklődőket.

Mint ismert, Magyarország legnagyobb szeretetdoboza 2017-ben az Advent Miskolc programsorozat indulásakor állt szolgálatba. Akkor több mint félezer ajándék gyűlt össze.

szentistvan_ter_181221_ja_21.jpg

Idén is nagyon sokan mozdultak meg azért, hogy szebbé tegyék a szegényebbek karácsonyát. Nemcsak magánszemélyek, hanem iskolás, óvodás csoportok, szervezetek és például Miskolc polgármesteri hivatalának munkatársai is hozzájárultak a gyűjtéshez.

Olykor egy-két doboz, máskor több száz ajándék érkezett. Voltak játékokkal, ruhákkal és tartós élelmiszerekkel megtöltött csomagok is, melyek mindegyike bizonyára nagy örömet okoz majd azoknak, akik megkapják.

szentistvan_ter_181221_ja_24.jpg

A közösségek adventjét hirdették meg idén Miskolcon, amelynek egyik legfontosabb pillére a közös segítségnyújtás volt. E mellett és ezzel együtt az ország első éneklő fenyője adott helyet az I. Adventi Kórusversenynek, valamint munkahelyi, baráti társaságoknak, így ez a színpad is a közösségépítés szimbólumává vált.

Ugyanakkor a szervezők figyelmet fordítottak a 2017-ben sikerrel elindított gyermekfoglalkoztatóra is, amelyet a tavalyihoz képest kibővítettek: idén már óvodások is vendégek voltak, így idén 44 alkalommal összesen több mint 1200 miskolci óvodás és kisiskolás diák vett részt az adventi programon. Mézeskalácsot sütöttek és díszítettek, de készültek az egyedi kis hóemberek is.

Pénteken bezárták hát az ország legnagyobb szeretetdobozát, az összegyűjtött több mint 800 ajándékot a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársai, a MESZEGYI segítségével eljuttatják azokhoz, akiknek ez igazán sokat jelent.

Természetesen nem maradtak pénteken sem kulturális program nélkül a miskolciak: délután 5 órától Miskolc a Te helyed címmel koncertet tartottak a Szent István téren, ahol fellépett Kecskés Tímea, Jancsó Dóra, Cselepák Balázs és Csiszár István.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat