2024. március 28. Gedeon, Johanna
Boldog szülinapot Leves! – I. Miskolci Mini Street Food Fesztivál a Dérynén (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2019. január 13. 12:00
|
frissítve: 2019. január 18. 10:19
A csípős hideg sem szegte kedvét a miskolciaknak; ha valami street food-os, fesztiválos, beszélgetős, kint sütögetős programról van szó, akkor tél ide, vagy oda, megmozdul a város apraja-nagyja. Főleg, ha a kedvenc levesezős helyünk ünnepli a hatodik szülinapját! Szombaton A Leves Gasztroműhely – szülinapja alkalmából – rendezte meg az Egy füst alatt – I. Miskolci Mini Street Food Fesztivált, a Déryné utcában.

Evidens, ha valakinek szülinapja van, bulit rendez, ahová meghívja a legjobb barátait, hogy jókat egyenek, igyanak, és átmulassák a napot. Hogyan változik a szülinapi forgatag egy étterem esetében? Sehogy! A szülinapos étterem is meghívja a legjobb barátait, hogy jókat egyenek, igyanak és átmulassák (vagy jelen esetben átfalatozzák) a napot. A Leves sem tett másképp!

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_001_web.jpg

Fotó: Beregi László

– Már régóta terveztem, hogy a Déryné utcában, Miskolc egyik legszebb utcájában mennyire szuper lenne egy ilyen kis street food buli – fogalmazott Bárczi Tamás, A Leves Gasztroműhely egyik tulajdonosa az I. Miskolci Mini Street Food Fesztivál apropóját illetően. Kifejtette: mivel még ők sem olyan túl nagyok, ezért olyan hatalmas kaliberű ünnepséget nem tudtak rendezni, de mindenképp szerették volna, ha a szülinapi ünnepségükön itt lennének a gasztros barátaik, és a vendégeik, akik nélkül ma nem tarthatnának itt.

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_017_web.jpg

Így született meg ez az I. Miskolci Mini Street Food Fesztivál, mely azért nem mondhatnánk, hogy annyira minire sikerült. Szombat reggel 8 órától kényeztették az ízlelőbimbóinkat, mindenféle reggeli szendvicsekkel, melyek egy cseppet sem hasonlítottak az otthoni sonkás-sajtos kenyerünkhöz. Választhattunk, hogy rántottás kacsaszendvicset eszünk-e, fügével és körtével, vagy buggyantott tojásosat, ami alá avokádókrém került, és proseccos hollandi mártással öntöttek nyakon. 11 órától pedig megérkeztek a főételek.

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_036_web.jpg

Kitelepült a Dérynére a Pizza, Kávé, Világbéke, valamint a Borsod Burger, és A Leves is „kitárta” az ajtaját, vagyis a srácok sem a meleg étterem falai között sütögettek, hanem kipakoltak az üzlet elé.

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_030_web.jpg

– A Dudás-testvérek a példaképeink is, nem „csak" a barátaink, így egyértelmű volt, hogy a szülinapi bulinkon itt a helyük – magyarázta a fesztivál összetételét Bárczi Tamás kiegészítve: itt van még a Borsod Burger is, ami a kistesójuk, valamint egy borászat is megmutatta magát. – Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ennyien eljönnek majd: én úgy voltam vele, ha 700-800 ember eljön, az már hatalmas siker lesz, de csak a Facebook-eseménybe 3500-an jelöltek vissza – lelkendezett. Majd nevetve hozzátette: „kicsit aggódom is, hogy kitartanak-e este 11-ig az ételeink”.

Lássuk a menüt!

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_013_web.jpg

A Leves Gasztroműhely kínálata:

Smokerben sütött marhanyak és oldalas, melyekhez hagymás babot, gyömbéres-almás coleslaw salátát, és házi kenyeret tálalnak.

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_026_web.jpg

A Borsod Burger kínálata:

Kézműves burgerek.

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_037_web.jpg

Pizza, Kávé, Világbéke kínálata:

Marhapofa házi humusszal és savanyított zöldségekkel, házi gőzgombóc szilvalekvárral, valamint véres hurka, almapürével és almachutney-val.

Papp Judit, a Pizza, Kávé, Világbéke üzletvezető helyettese elmondta, a gőzgombóc a legkelendőbb, így szinte kizárt, hogy a fesztivál végéig kitartson a készlet. – A véres hurkát kis gombóccá gyúrtuk, ezt paníroztuk be és sütöttük ki – részletezte a nem mindennapi fogást.

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_041_web.jpg

A különböző falatok között, mellett, előtt vagy után pedig a Gallay pincészet forralt borát kortyolgathatjuk. Borbély Roland, a Gallay pincészet tulajdonosa kifejtette, ők kifejezetten számoltak a hideg idővel, ezért zweigelt alapú forralt bort hoztak Miskolcra, amit saját mézzel édesítettek, valamint egy klasszikus fahéj-szegfűszeg-narancs ízesítést kapott a bor, és egy leheletnyi gyömbért.

miskolci_mini_street_food_20190112_bl_024_web.jpg

Arra a kérdésünkre, hogy lesz-e folytatása a fesztiválnak, Bárczi Tamás mosolyogva annyit mondott: „ha ilyen érdeklődés van iránta, akkor elgondolkozik az ember – nem mondom, hogy nem”.

…mi pedig repesve várjuk a folytatást.

street_food_leves_190112ml_17.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat