Egy amerikai és egy egyesült arab emírségekbeli vállalkozó a rakétatechnológiát akarja segítségül hívni a tökéletesen pörkölt kávéhoz.
A kapszulát, amit jövőre terveznek a világűrbe juttatni, kezdetben 300 kg szemes kávét lesz képes hordozni. Egy rakétával szeretnék az űrbe „lőni”, körülbelül 200 km-es magasságba. A kávészemek így abban a hőben pörkölődnek majd meg, amely akkor fejlődik, amikor a kapszula visszatér a Föld légkörébe, a túlnyomásos tartályban lévő hőmérsékletet 200 Celsius-fok körül tartják.
A vállalkozók elmondták, hogy több magán rakétagyártó céggel is tárgyalnak, hogy megtalálják a tökéletes rakétát. Az első kávészemek jövőre indulhatnak az űrbe és a visszaérkezés után Dubajban fognak először kávét főzni belőle.
Azt egyelőre még nem árulták el, hogy mennyibe is fog kerülni egy csésze űrkávé.