2024. április 30. Katalin, Kitti
Magyar ápolók napja - Koszorúzás és ünnepi műsor a megyei kórházban
minap.hu
|
2019. február 21. 10:24
|
frissítve: 2019. február 24. 09:36
A magyar ápolók napja alkalmából tartottak ünnepi megemlékezést szerdán a megyei kórházban. Megkoszorúzták Zsuzsanna Nővér fa domborművét, majd a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium diákjai adtak ünnepi műsort.

apolok_napja_190220ml_9.jpg

Fotók: Mocsári László

2014. óta február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóján ünnepeljük a magyar ápolók napját. A B.A.Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Onkosebészetén – az egykori Egészségügyi Szakiskola épületében - ebből az alkalomból Juhász Ildikó, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi elnöke, Jánosikné Szabó Tünde, a Magyar Ápolási Egyesület megyei szervezetének alelnöke, valamint Horkai Józsefné és Csapóné Sveda Andrea ápolási igazgatóhelyettesek helyeztek el koszorút Kossuth Zsuzsanna domborművénél.

apolok_napja_190220ml_3.jpg

A megemlékezésen Nyilas Judit ápolási igazgató tartott ünnepi köszöntőt. Elmondta, ezen a napon megemlékezünk azokról az ápolókról, akik éjjel, nappal, hétvégén, ünnep- és munkanapokon rendelkezésre állnak. Az ápolók a betegágyak mellett szolgálják a társadalmat. Azért dolgoznak, hogy az állampolgárok egészségesek legyenek, de támogatják a hozzátartozókat is, és az elmúlásnál is jelen vannak.

apolok_napja_190220ml_12.jpg

Nagy Gábor szülész-nőgyógyász főorvos, orvosigazgató is az ápolók munkájának fontosságát hangsúlyozta. – Ez a nap az ápolóké, de nem csak ezen az egy napon szeretnénk őket köszönteni és megbecsülni, hanem az év minden napján. Önmagában a sebész a szikéjével, a gyógyszereivel kevés a gyógyuláshoz. Az ápolók munkájára hihetetlen nagy szükség van – hangoztatta az orvosigazgató.

apolok_napja_190220ml_6.jpg

Hozzátette, az intézmény törekszik az ápolók megtartására. A központi intézkedéseken, béremelésen kívül is igyekszenek béremelést kezdeményezni, illetve olyan szociális juttatásokat biztosítani, amivel megpróbálják az egészségügyi dolgozókat megtartani. - Remélem, hogy jó a helyzetük itt az ápolóknak, de természetesen van rajta javítanivaló. Öltözőjüket, étkezési lehetőségeiket, a jólétüket szeretnénk fokozni a kórházban. Van részünkről teendő, de a mai nap is arról szól, hogy érezzék a megtiszteltetést, ami a munkájukat elismeri – vélekedett Nagy Gábor.

apolok_napja_190220ml_14.jpg

Jánosikné Szabó Tünde a B.A.Z. Megyei Központi Kórház III. Belgyógyászat Angiológia osztályának a főnővére. Tizennégy éve főnővére ennek az osztálynak, korábban az egri Markhot Ferenc Kórházból dolgozott. Érdeklődésünkre elmondta, hogy az intézmény segítségével végigjárta a ranglétrát. - Egészségügyi főiskolai, majd menedzseri végzettségi szereztem, és jelenleg az ÁEK-nél dolgozom, mentori tevékenységet végzek, az ösztöndíjasokat propagálom. Segítséget kaptam a kórháztól, hogy a szakmai fejlődésem megfelelő úton haladjon. Jól érzem magam a kórházban, kiváló a kapcsolat a szakdolgozók, orvosok között, és a menedzsmenttel is jó viszonyt ápolunk – hangoztatta a főnővér. 

apolok_napja_190220ml_10.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat