Már reggel készült a forralt bor és a tepertő Görömbölyön. Az idő inkább a kora tavaszra emlékeztetett, ez is csalogató volt a látogatók számára. Persze nem csak tepertőt lehetett kóstolni, volt rengeteg más finomság: aki éppen édességet kívánt, az választhatott tortát vagy akár fánkot.
Sok százan érkeztek idén a forralt bor és tepertőnapra, és ezúttal sem csak Miskolcról, hiszen a program már országosan ismert. Czakó Zoltánné Karancslapujtőről utazott Görömbölyre, és elmondása szerint nem először vesz részt a fesztiválon, visszajáró vendég, a kezdetektől minden évben ellátogat a rendezvényre.
– Szeretjük a rendezvényt, nagyon hangulatos. Azért is jövünk minden évben, mert a szervezők barátaink, és ők is el szoktak jönni hozzánk a programjainkra – mondta.
A szabadtéri vigalom, karácsony és szilveszter után, a farsangi báli szezon kezdete előtt egy lehetőség a felhőtlen szórakozásra, kikapcsolódásra – ezért hozták létre a szervezők 5 évvel ezelőtt a programot, illetve hogy felelevenítsék a hagyományokat és egy polgári értékrenddel rendelkező kulturális színfoltot hozzanak létre a városban.
Nehéz Károly önkormányzati képviselő ismertette: 2010-ben a Görömbölyi Borbarátok Egyesületének tagjai keresték meg azzal az ötlettel, hogy milyen jó lenne egy januári boros, tepertős rendezvényt szervezni. Ebben az időszakban gyakorlatilag nincsenek programok, fesztiválok, így az ötletet tett követte, és immár ötödik éve nagy sikerrel rendezik meg a forraltbor- és tepertőnapot.
Amíg a kellemes időben készült a tepertő, a hurka, a kolbász, addig zenélt az Agyagbanda, a gyerekek kézműves termékek között tallózhattak a Művelődési Házban.