2024. július 17. Endre, Elek
1730 doboz cigi egy autóban – persze, hogy lebukott a futár
minap.hu
|
2014. október 18. 12:55
|
frissítve: 2014. október 20. 10:46
Utazótáskába, bőröndbe dugott el 1730 doboz fehérorosz cigarettát egy férfi. Az M3-ason lekapcsolták a pénzügyőrök, akiknek azt mondta, hogy találta a dohányt.

Budapest felé tartott egy Suzukival a 33 éves futár. Még az üzemanyagon is spórolt, mert telekocsi szolgálatásként egy fiatal nőt is vitt magával. A sztrádán állították meg a pénzügyőrök, akiknek önként odaadta a cigarettával telepakolt bőröndöket és táskákat. Azt találta ki a férfi, hogy a csomag nem az övé, hanem az egyik autópálya-pihenőben találta egy kuka mellett. Persze a fináncok nem hittek neki, az 1730 doboz cigarettát lefoglalták, a férfi ellen pedig orgazdaság gyanújával eljárást indítottak.

img_6125.jpg

Istállóban tartották a vágott dohányt a bábonyi „trafikosok”. Fotó: NAV

Sajóbábonyban is virágzik a dohánykereskedelem, de ott a vágott a menő. Egy családi ház istállójának padlását akarták a pénzügyőrök átvizsgálni, de a tulaj nem nyitotta ki az ajtaját nekik. Ezért csavarhúzóval az ajtópántot levették, majd bementek. Két kukazsákban, fél kilós kiszerelésben, 15 kilogramm vágott dohányt találtak. Kiderült, hogy a háziak látták el az egész várost füstölnivalóval.

Tele volt a Suzuki cigarettával.  Videó

Az elmúlt egy hónapban 2500 doboz cigarettát és több mint 100 kilogramm vágott dohányt foglaltak le a pénzügyőrök. Ez a mennyiség több, mint amit tavaly egész évben koboztak el.

nav_dohany_fogas_141018_7.jpg

Horváth Tivadar őrnagy igazgató, NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága Fotó: Mocsári László

- Ezzel a felderítéssel jelentős csapást mértek a megyei pénzügyőrök az illegális dohánykereskedőkre – mondta a mai rendkívüli sajtótájékoztatón Horváth Tivadar megyei igazgató. Az őrnagy a minap.hu kérdésére azt mondta: nem a csempészekből lett több ebben a hónapban, hanem a felderítés hatékonyabb. A korábbinál jobban együttműködnek a társszervekkel, például a Nemzeti Nyomozó Irodával és a HU-GO rendszerhez is hozzáférnek, ami segít szemmel tartani a szállítmányokat. 

nav_dohany_fogas_141018_8.jpg

Az illegális dohány nemcsak az egészségre, a szabadságra is káros lehet.

Az őrnagy hozzátette: elsősorban a nagyobb városokban, Miskolcon, Kazincbarcikán és Ózdon próbálják értékesíteni az illegális cigit a kereskedők. Miskolcon belül pedig a Búza tér és környéke, valamint a Vasgyári piac „fertőzött” terület.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat