2024. május 19. Ivó, Milán
2005 óta tartják a meztelen kertészkedők világnapját
dailysouth/minap.hu
|
2015. május 03. 21:01
|
frissítve: 2015. május 06. 19:16
Az esemény létrehozói és aktivistái szerint azért kell meztelenül kertészkedni, mert nem csak jó és vicces de így még közelebb kerülhetünk az anyatermészethez.

Virágot ültetni a születési kosztümünkben felszabadító élmény, ami semmi máshoz nem hasonlítható Barbara Pollard szerint.

telegraph-co-uk-e1429714075778.jpg

"Az egész tested kapcsoladba kerül a természettel, szinte érzed ahogy a szellő megmozdítja szörszálaidat amikor mesztelenül kertészkedsz odakint. Felemelő érzés!" - magyarázza Barbara.

Még több meztelen kertészkedő itt látható.

Sokan talán túl szemérmesek ahhoz, hogy anyaszült meztelenül kertészkedjenek, pedig nagy vezető politikusok is előszeretettel tevékenykednek így. Többek között ő:

baracj.jpg

"Ha megszabadulunk ruháink fogságától, akkor válik nyilvánvalóvá, hogy mi mind egy család vagyunk. Arra kell fókuszálnunk ami közös bennünk, hisz ez tartja össze a családokat is. A meztelen kertészkedés is ezt a célt szolgálja" - mondja az Egyesült Államok elnöke.

A meztelen kertészkedők világnapja ugyan még nincs napirenden a Fehér Házban, bár több amerikai politikus is támogatja a kezdeményezést, többek között Kentucky szenátora, Mitch McConnell is.

newrepublic-com.jpg

"Mi mind olyanok vagyunk akár a lovak ebben a kék fövenyes államban- mondja Mitch - "meztelen kertészkedés közben pedig úgy érzem magam mint egy versenyló." 

Nos, ha ezek után kedvett kapott a kedves olvasó egy kis meztelen kertészkedéshez, a biztonság kedvéért érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat.

slide_422526_5414070_free.jpg

 Lehetünk barátainkkal vagy akár egyedül, de ne felejtsük el, hogy a meztelen kerétszkedés veszélyeket rejt magában. 

Először is: a férfiaknak biztonságos távolságot kell tartaniuk a söványvágótól, nyeső - és metsző ollótól, fűrésztől, kaszától.

Másodszor: Ne feledkezzünk meg az élősködőkről. Minden egyes meztelen kertészkedés után valakivel vizsgáltassuk át testünket.

Mit ültessünk?

Tulajdonképpen ültethetünk bármit a Meztelen Kertészkedők Világnapján, néhány növény azonban kimondottan jó választásnak tünhet.

Ilyen a rózsa, a japán amarillisz vagy a liliomfélék.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat