2019. április 20. Tivadar
Advent Miskolc: Wolf Katival beszélgettünk az ünnepről
Cziffra Andrea
|
2018. december 02. 09:03
|
frissítve: 2018. december 06. 17:39
Szombat este, fantasztikus ünnepi hangulatban lépett fel Wolf Kati az Advent Miskolc színpadán, a Szent István téren. Az énekesnővel az előadás előtt készítettünk interjút.

wolf_kati_181201ml_5.jpg

Fotó: Mocsári László

- Holnap meggyújtjuk az első adventi gyertyát, beindult a karácsonyi készülődés, az ünnepvárás. Mennyire lesz pörgős az adventi időszakod? Lesz azért rá lehetőséged, hogy civilben, a családdal készüljetek, várjátok az ünnepet? 

- Az adventi időszak, egyáltalán a december nekem szerencsére munka, fellépés szempontjából mindig nagyon sűrű. Minden évben ilyenkor év végén rendezzük meg az éves nagykoncertemet, es rengeteg adventi, évzáró rendezvényen énekelek. Azért a lányaim miatt fontosnak tartom, hogy ne csak beessünk a karácsonyfa alá, ezért ügyeskedek az idővel, és találunk módot, hogy készüljünk lelkileg is, és akár mézeskalácssütéssel, vagy a lakás díszítésével is a karácsonyra.

- Hogyan készültök? Milyen családi, ünnepi tradícióitok vannak? 

- Az utóbbi években rákaptunk, hogy nem kész adventi koszorút veszünk, hanem mi készítjük, és mindig csodaszép lesz. Teljesen más a hangulata, ha tudod, hogy a gyerekek készítették nagy lelkesedéssel, ráadásul nagyon ügyesek, úgyhogy mindig tényleg gyönyörű lesz. 

wolf_kati_181201ml_6.jpg

- Lesz lehetőséged azért a feltöltődésre, csendes visszavonulásra is? 

- A feltöltődés nálam majd a január lesz, illetve a két ünnep között sem nagyon lépek fel, az már egy nyugisabb időszak szokott lenni.

- Adventi nagykoncertet adsz a Mátyás templomban és a Debreceni Nagytemplomban. Mi teszi különlegessé ezeket a koncerteket? 

- A tavalyi év végi koncertemen a saját zenekarom mellett egy nagykórus színesítette a műsort, nagyon élveztem velük a közös munkát, már a felkészülést is. Idén is csatlakoznak az adventi koncerthez, de most kamarakórus lesz, illetve a Virtuózok vonószenekarral is bővülünk. Lesznek saját dalok, de klasszikus karácsonyi szerzemények is, Ave Maria dalok, például az édesapámé is.

wolf_kati_181201ml_11.jpg

- Évek óta együtt működsz az Ökumenikus Segélyszervezettel, részt veszel a Szeretet.éhség kampányban is. Miért tartod fontosnak a jótékonykodást, a társadalmi felelősségvállalást? 

- Annak idején mikor ismert énekesnő lettem, szerettem volna egy hiteles, jó ügy mellé állni, így kezdődött az önkéntes munkám a Segélyszervezettel. Azóta annyira megszerettem, és olyan fontos része lett az életemnek, hogy már el sem tudom képzelni nélküle. Rengeteget kapok, és feltöltődök ettől az önkénteskedéstől, és látom, hogy igazán van értelme, segíteni, adni nagyon jó dolog. 

wolf_kati_181201ml_4.jpg

- Közeledik az év vége, ilyenkor sokan számot vetünk, átgondoljuk, értékeljük a mögöttünk álló évet. Neked hogy sikerült a 2018? 

 - Nehéz év volt, elvesztettem hozzám közel álló embereket, remélem, a következő év könnyebb lesz. 

- Milyen tervekkel, célokkal futsz neki a 2019-nek?

- Ilyenkor a nagykoncert előtt mindig megfogadom, hogy következő évben nem rendezek ilyet, de mire véget ér az év, túl vagyok rajta, és jól sikerült, akkor persze már tervezgetni kezdem a következőt. Vannak koncert es dal ötleteim, de hogy ebből  mi, hogy valósul meg, azt majd eldönti a sors…

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat