2021. június 22. Paulina
Asztalitenisz Top 12: Nemes megvédte címét
D. L.
|
2015. január 18. 16:27
|
frissítve: 2015. január 20. 12:33
Vasárnap délelőtt benépesült a Miskolci Egyetem E/4-es kollégiumának tornacsarnoka. Itt rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Asztalitenisz Szövetség idei férfi felnőtt Top 12 elnevezésű versenyét.

Az esemény a legrangosabb viadalnak számít a megyében, hiszen a legjobbak indulnak csatába az elsőségért, illetve a minél jobb helyezésekért. A krémet természetesen a Borsod Volán NB I-es csapatának játékosai jelentették, de voltak az NB II-es, illetve az NB III-as bajnokságokból is.

Hogy mennyire komolyan vették a játékosok a vetélkedést, az is jelzi, hogy a MEAFC szokásos, péntek esti edzésén felbukkant Nemes Vince és Bodnár József (mindketten a Borsod Volán játékosai), akik edzettek egy jót, ezáltal szokták a termet és az asztalokat. Ennek különösen Nemes esetében volt nagy szerepe, hiszen címvédőként indult, és szerette volna megvédeni elsőségét. Ez végül sikerült neki, de nem akármilyen izgalmak után. Haladjunk azonban sorjában!

A nap negatív meglepetését Boros Zoltán szerezte, aki az első csoportkörben, négy játszmában vereséget szenvedett a sárospataki Sáfrányos Jenőtől. Ráadásul a negyedik játszmában lejárt az idő is, a hirtelen halál pedig az NB III-as sárospatakinak kedvezett!

– Hiányzott belőlem a labdabiztonság – kommentálta a történteket Boros Zoltán. – Hiába nyestem vissza a labdákat, ellenfelemet nem lehetett kihozni a béketűrésből, amikor pedig módja adódott, tenyeres oldalról eredményesen támadott.

Boros a későbbiekben magához tért, és az elődöntőben csaknem a nap váratlan eredményét érte el! A Diósgyőri ASE sportolója Doros Szilárd ellen megnyerte az első és második játszmát, a harmadikban pedig már 6-2-re vezetett, közel állt a győzelemhez. A folytatásban aztán nagy fordulat következett be, Doros nehezen, de egyenlített, és a döntő szettet is hozta.

– Az volt a gond, hogy a verseny kezdete óta olyan borítással játszottam, amelynek a közepén, legalább egy öt forint nagyságú helyen hiányoztak a szemcsék – mondta érdeklődésünkre Boros. – Ezen a szinten az ilyesmi már nem fér bele, egy rutinos ellenfél ezt bünteti.

Mivel a két csoportban végül is jött a papírforma, következhetett a tavalyi finálé ismétlése. Egy éve Nemes Vince három játszmában verte klubtársát, Doros Szilárdot, most ismételt, de sokkal jobban meg kellett izzadnia a győzelem érdekében. Az első és második játszmát ugyanis Doros nyerte, ezen a mérkőzésen láttuk egyébként a legszínvonalasabb játékot a versenyen, aztán megtorpant, és nem támadott olyan vehemenciával, mint korábban, rá is ment a meccse. A győzelem amúgy „családon belül” maradt, hiszen mindkét sportoló a Borsod Volán játékosa.

Eredmények, férfi felnőtt Top 12. Az A csoport végeredménye: 1. Nemes (Borsod Volán), 2. Boros (Diósgyőri ASE), 3. Fükő (Ózd VSE), 4. Tóth T. (B. Volán), 5. Sáfrányos (Sárospatak). A B csoport végeredménye: 1. Doros Sz. (B. Volán), 2. Stadler (Szerencs VSE), 3. Oláh (Ózd VSE), 4. Fekete J. )DASE), 5. Bodnár (B. Volán).
A 9. helyért: Sáfrányos – Bodnár 3-0. A 7. helyért: Tóth T. – Fekete 3-2. Az 5. helyért: Fükő – Oláh 3-2. A 3. helyért: Stadler Boros 3-0, játék nélkül. Elődöntő: Nemes – Stadler 3-0. Doros – Boros 3-2. Döntő: Nemes – Doros 3-2.

(a külső kép illusztráció!)

Végeredmény: 1. Nemes Vince, 2. Doros Szilárd (mindketten Borsod Volán), 3. Stadler (Szerencs VSE), 4. Boros Z. (DASE), 5. Fükő, 6. Oláh (mindketten Ózdi VSE).

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat