2021. április 21. Konrád
Ikarusok ideiglenesen, teljesen felújítva
Átmeneti kisegítő a hat Ikarus
Tréba Eszter
|
2014. szeptember 24. 20:32
|
frissítve: 2014. szeptember 25. 17:33
75 darab, sűrített földgázzal üzemelő, euro 6-os szabványú autóbusz érkezik Miskolcra hamarosan. Az őszi megnövekedett utasforgalom kiszolgálását addig is Kecskemétről érkezett 6 darab Ikarus csuklós busz segíti.

Az MVK Zrt. 75 darab új busz beszerzésére pályázott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál. Addig is, hogy a megnövekedett utasforgalmat is kiszolgálhassák, forgalomba állították a használt, de jó állapotban lévő Ikarus buszokat is. 

mvk_busz_140924_fkcs_1.jpg

Fotó: F. K. Cs.

A használt buszok jó műszaki állapotban vannak, az MSZP szerint azonban a városban ezzel romlik a tömegközlekedés minősége.

 – Augusztusban arról tárgyalt a közgyűlés és a bizottságok, hogy fiatalítják a járműparkot, ehhez képest megérkeznek ezek a buszok, amiket máshol, valahol vidéken távolsági buszként és levetett buszként üzemeltetnek. – mondta Varga Gergő önkormányzati képviselő az MSZP mai sajtótájékoztatóján. 

mvk_busz_140924_fkcs_5.jpg

Levetett buszokról szó sincs az MVK Zrt. javító üzemének vezetője szerint, aki elmondta, az autóbuszok 6 évvel ezelőtt teljes körű belső és vázfelújításon estek át.
– A mi autóbuszainkhoz képest körülbelül a fele futásteljesítménnyel rendelkeznek, ez azt jelenti, hogy 6-700 ezer van jelenleg a hajtásláncban, illetve a felújított láncszerkezetben – nyilatkozta Tóth Tamás

mvk_busz_140924_fkcs_8.jpg

A Miskolc Holding kommunikációs vezetője, Pásztor Imre azt mondta, felesleges pénzkidobás lett volna új buszokat vásárolni, hiszen néhány hónapon belül megérkezik a 75 darabból álló új, gázüzemű buszflotta.
– Beszerzett az MVK Zrt. 6 darab Ikarus buszt, melynek az ár-érték aránya kiváló. Ezek járnak néhány miskolci vonalon. Egyébként csúcsidőben 132 járat van kint, ebből 6 ez az Ikarusz – fogalmazott.

A kék-fehér Ikaruszok ebben az átmeneti időben a 6-os, a 16-os és a 29-es vonalon szállítják az utasokat. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat