2020. augusztus 03. Hermina
Az ország egyik legnagyobb közétkeztetési feladatot ellátó konyhája nyílt meg Miskolcon
Muntyán Bernadett
|
2018. augusztus 29. 17:18
|
frissítve: 2018. szeptember 01. 08:42
Szerda délután megnyílt az ország egyik legnagyobb és egyben legkorszerűbb technológiával felszerelt közétkeztetési feladatot ellátó konyhája a Miskolci SzC Diósgyőri-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium épületkomplexumában. Az újonnan megnyílt konyha összesen 101 tálalási ponton mintegy 8 ezer fő ellátását biztosítja majd, szeptember 3-ától.

A Kórház és Menzaétkeztetés Kft., mely 2017 áprilisától vette át a város közétkeztetési feladatait, oszlopos tagja a GasztVital – A Közétkeztető Csoportnak. Demeter Lászlótól, a GasztVital Csoport operatív igazgatójától megtudtuk, 2017 októberében kezdték el a „szuperkonyhának” a tervezését, a beruházás pedig novemberben indult el. A konyhafelújítás 370 millió forintba került. Mint megtudtuk, a közel 60 éves épület nagyon rossz műszaki állapotban volt. Teljes közműcserét végeztek,  gázkapacitás-, és villamosenergia-hálózat fejlesztést hajtottak végre, kicserélték a műszaki berendezéseket. A felújítás során 16 darab 500 literes üstöt építettek be, a konyhán dolgozó mintegy 35 ember a legkorszerűbb eszközökön végezheti a munkáját.

gasztvital_180829ml_6.jpg

Az összesen 101 tálalási pontot magába foglaló területen vannak ellátottak 8 hónapostól egészen a 102 évesig. Az ellátást biztosító főzőkonyhák struktúráját fokozatosan alakították át, a folyamat részeként nyílt meg ez az új konyha. A közétkeztetési feladatot ellátó intézmény maximális kapacitása 10 ezer fő, az indulása során napi 8 ezer főt fog ellátni.

gasztvital_180829ml_17.jpg

- Ez a konyha válasz a kihívásokra, amiket az elmúlt időszak közétkeztetési feladatellátása állított elénk – fogalmazott az átadón Bucskó Ibolya Andrea, a Miskolci Közintézmény-működtető Központ igazgatója. Mint mondta, péntektől indul be a tesztüzem, próbafőzést végeznek, hogy szeptember 3-ától a mintegy 8 ezer fő ellátása már gördülékeny legyen. – A dolgozók között ott vannak azok a régi munkatársak, akik eddig is ellátták ezt a feladatot, tehát ebből a szempontból nem történt változás. Csupán szebb és korszerűbb körülmények között dolgozhatnak ezután - hangsúlyozta az igazgató.

gasztvital_180829ml_19.jpg

Sallai László oktatásért felelős polgármesteri biztos úgy fogalmazott, a város vezetése számára nagyon fontos szempont, hogy fejlődjön a gazdaság Miskolcon. Ennek pedig egyik alappillére, hogy olyan oktatási, képzési rendszer álljon rendelkezésre, amely az óvodától egészen az egyetemig életpályákat tud a gyermekeknek felmutatni. Képességeik, készségeik alapján találhatják meg azokat a szakmai utakat, amelyek alapján egész életükben olyan munkát tudnak végezni, amiben jól érzik magukat, és természetesen itt maradnak a városban – húzta alá.

gasztvital_180829ml_25.jpg

– Ahhoz pedig, hogy egy ilyen oktatási rendszer működjön, megfelelő hátteret is kell teremtenünk. Fontos, hogy korszerű épületekben, korszerű infrastruktúrával rendelkezzenek az oktatási intézményeink – részletezte a polgármesteri biztos, hozzátéve: ennek része az is, hogy a gyerekek ellátása korszerű körülmények között  történjen, egészséges és tudatos étkeztetésben legyen részük, ilyen szokásokat sajátíthassanak el.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat