2019. május 23. Dezső
Az ország legnagyobb bringás bulija a Szent István téren – Augusztus 18-án ismét B!ke Day
Muntyán Bernadett
|
2018. augusztus 09. 15:32
|
frissítve: 2018. augusztus 16. 12:09
Miskolc a Tour de Hongrie kilenc évtizede alatt összesen 30 alkalommal volt rajt- vagy célvárosa a Magyar Kerékpáros Körversenynek. Először 1926-ban járt itt a mezőny, a jubileumi 30. látogatásra pedig tavaly nyáron került sor, amit a város egy családi kerékpáros rendezvénnyel, az ország legnagyobb bringás bulijával, a B!ke Day-jel ünnepelt meg. A körversenyről, a B!ke Day programjairól, valamint a sport és a város kapcsolatáról tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Városházán.

bike_day_sajtaj_pr_201808091.jpg

Fotó: Parai Roland

Alakszai Zoltán, Miskolc város jegyzője kiemelte, Miskolc egy komoly sportinfrastruktúrával rendelkező város, mely a sportszakmai és az infrastrukturális fejlődésnek köszönhetően nemzetközi sportrendezvények helyszínévé is vált. – Szerettük volna, ha ez a nap nemcsak a sportolókról szól, hanem a családok is részesülnek a kerékpározás örömében: így hívtuk életre a B!ke Day-t, az ország legnagyobb bringás buliját – idézte fel az egy évvel ezelőtti tervezés eseményeit a jegyző, majd hozzátette: idén augusztus 18-án lesz a B!ke Day, a Szent István téren.

bike_day_170701ml_79.jpg

Minap-archív, Mocsári László fotója

Miskolc példaként áll a partnervárosok előtt

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke köszönetét és gratulációját fejezte ki a város felé a tavalyi kísérőrendezvény kapcsán. – Azóta példaként emlegetjük Miskolcot a többi partnervárosunk előtt, mert valami hasonlót szeretnénk minden városban megvalósítani – hangsúlyozta, majd hozzátette: ilyen programmal lehet igazán sikeres egy Tour de Hongrie befutó.

bike_day_sajtaj_pr_2018080912.jpg

Mint mondta, a Tour de Hongrie nem csupán egy kerékpárverseny, hanem egy igazi országimázs esemény, amely hat nap alatt Magyarország legszebb tájait, épületeit, történelmi és turisztikai célpontjait mutatja be, miközben 140 profi kerékpáros a színes mezekért és dicsőségért hajt, egy rendkívül színvonalas sporteseményen. Ebben az évben kategóriát lépett a körverseny: idén már a kontinentális csapatok versenyzői mérik össze tudásukat, kétszer annyi világranglista-pontért küzdenek, mint egy évvel ezelőtt.

bike_day_sajtaj_pr_2018080916.jpg

Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos hangsúlyozta: Miskolcon a kerékpársport rendkívül népszerű. Mint mondta, folyamatosan bővül a kerékpáros infrastruktúra, egyre többen közlekednek biciklivel a városban. – Több mint 5 ezer fő vett részt a tavalyi B!ke Day-en, ezért nem is volt kérdés, hogy az idei befutóhoz kapcsolódóan újra megrendezzük-e ezt a kísérőrendezvényt – emelte ki. Mint fogalmazott, azon túl, hogy ez a rendezvény minden elemében a kerékpározáshoz kapcsolódik, olyan programelemek közül válogathatnak a Szent István térre látogatók, melyek között mindenki megtalálja a kedvére való mozgásformát.

bike_day_170701ml_84.jpg

Minap-archív

– Lesz MINI Bike, elsősorban a gyerekeknek, MAD Bike, az extrémebb kerékpározás kedvelőinek, Miskolc Bike, ami a miskolci kerékpáros klubok felülete lesz majd. Ezen kívül ismét megjelenik az ADJ! Bike, mely a Magyar Vöröskereszttel együttműködve az adományozáshoz kapcsolódik, valamint After Bike is lesz totpeti, Bárány Attila, KatapultDJ és NánDJ közreműködésével – sorolta a B!ke Day részleteit. Végezetül hozzátette: idén is felállítják az óriás biciklitárolót, ám ezúttal a Megyeházán.

bike_day_170701ml_110.jpg

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete már a tavalyi B!ke Day szervezésében is aktívan részt vett: egy évvel ezelőtt készítettek egy körbringát, amely idén is kint lesz a Szent István téren. – Készülünk különböző frissítőkkel, amely közben adományozni is lesz lehetőség, valamint egy selfie station-nel – sorolta Grubert Roland, a Vöröskereszt Megyei Szervezetének elnöke.

bike_day_170701ml_95.jpg

A rendezvény kiemelt támogatója a miskolci Decathlon áruház. Dovák Dávid igazgató a sajtótájékoztatón elmondta, küldetésüknek érzik, hogy minél több ember számára elérhetővé tegyék a sportot, és megismertessék, megszerettessék a testmozgás jótékony hatásait. – A B!ke Day is ezt próbálja elősegíteni, ezért támogatjuk a rendezvényt – hangsúlyozta Dovák Dávid. Mint fogalmazott, a Decathlon olyan eszközökkel készül az eseményre, melyek révén mindenki kipróbálhatja magát ebben a sportágban. Szervízelésre is lesz lehetőség a B!ke Day alkalmával, valamint kézműveskedéssel is készülnek. Az igazgató arról is szólt, személyes küldetésének is tekinti a kerékpáros sportág népszerűsítését, 18 éve maga is versenyszerűen foglalkozik vele.

bike_day_sajtaj_pr_201808095.jpg

Miskolc a 2017-es Tour de Hongrie kísérőrendezvényével – a B!ke Day-jel –, a Magyar Marketing Szövetség Országos Városmarketing Díj pályázatán Gyémánt Díj elismerést nyert. Idén augusztus 18-i Tour-befutó alkalmával kerül ismét sor a B!ke Day-re a Szent István téren, délután 1 órától. A rendezvényt – Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából – a MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. szervezi.

a0_plaki_2018_bikedaymc_nyomdai_02_mod.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat