2019. június 19. Gyárfás
Berki Mazsi nyerte a média gokart bajnokságot, de Müllerék örülhettek igazán Miskolcon
Kujan István
|
2018. október 09. 17:22
|
frissítve: 2018. október 11. 16:22
Müller Attila és felesége a közös dobogós helyezésért küzdött, Berki Krisztián megpördülése után már inkább kedvese, Mazsi győzelmét igyekezett minden erejével segíteni – végül mindkét pár elérte célját a harmadik alkalommal megrendezett média gokart bajnokságon, a Hell Kart & Event Centerben kedden.

Adrenalinból és sebességből nem volt hiány Miskolctapolcán, de a TV2 ismert újságírói és népszerű műsorvezetői a jó hangulatról is gondoskodtak: hol egy-egy csípős megjegyzéssel cukkolták az ellenfelüket a résztvevők, hol Berki Krisztián vezényelt közös fotózást, vagy küldött megható üzenetet kedvesének („Mazsi, ma is jobban szeretlek, mint tegnap. aberki”).

A szabályok ismertetése után kezdődhetett az időmérő. Müller Attilának nemcsak a ruhája árulta el, hogy odavan a technikai sportokért: magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót. Mint megtudtuk, külön erre a versenyre rendelt feleségével overált, amit aztán vicces matricákkal díszítettek fel. Sőt! Larion Zoé maga dekorálta ki a sisakját is, bevallása szerint azért, hogy mindenki felismerje őt a pályán.

media_gokart_181009_ja_16.jpg

– Imádom, hogy a kis feleségem ilyen ügyes, kreatív, szeret mindent átalakítani, felturbózni. Ez aztán a mentális lóerőt is megadja, mint a kis lökettérfogatú autókon a sportkipufogó – tehát semmit nem számít – nevetett nagyot a sztárpár, hozzátéve: azért felfedezték a többiek arcán a meglepetést a szett láttán, „húú, várjatok már, ők ilyen profin nyomják?”-érzésről mesélt nekünk Attila.

De kanyarodjunk vissza a versenyhez, hiszen nem akármilyen összecsapást láthatott ám Miskolctapolcán a lelkes publikum, akik között a leghangosabban Kunkli Tivadar buzdította nagyobb sebességre a versenyzőket. Fogalmazhatunk úgy is, hogy Berkiék vs. Müllerék, vagy Berki Krisztián Müller Attila ellen, mindenesetre parázs csata bontakozott ki az első métereken – amíg Berki meg nem pördült, kiszállva így a dobogós helyezésekért folyó csatából. Kedvese, Mazsi ellenben nagyon is keményen tartotta magát a második helyen, majd miután párja és Müller Attila ütközött, az első helyet is átvette, amit sikerült is a leintésig megtartani.

media_gokart_181009_ja_30.jpg

– Nehéz volt megtartani az első pozíciót, de végülis sikerült – értékelt a nagyon boldog győztes. Berki Mazsi hozzátette, győzelme annak is köszönhető, hogy a gyorsítás gombot mindig időben és jókor nyomta le, és a kanyarokat is egész jól tudta venni.

Párja, Berki Krisztián azért némileg besegített a győzelembe. – Én erős egyéniség vagyok, meg erős fizikumú, de nálunk a taktika sokkal fontosabb, mint hogy erőből oldjunk meg bizonyos dolgokat. A legfontosabb az volt, hogy az első helyen egy Berki név szerepeljen, ennek érdekében én Müller Attilát, ha nem is sportszerűen, de nagyon taktikusan hátrébb soroltam a pozícióban. Onnantól Mazsinak csak meg kellett őrizni az első helyet – tette hozzá.

media_gokart_181009_ja_33.jpg

A sztárfutamon Müller Attila szerezte meg a második helyet. Külön nem tért ki a Berkivel való összeakaszkodására, inkább az élvezetes küzdelmet emelte ki érdeklődésünkre. – Persze, egy picit sajnálom, hogy lecsúsztam az első helyről, de nagyon izgalmas volt a verseny számomra, nem volt előre lefutott. Krisztiánnal küzdöttem, aztán azért nyomtam tövig a gázpedált, hogy Mazsit visszaelőzzem, de ez már nem jött össze – mesélte az így is elégedett Müller.

Felesége, Larion Zoé végzett a harmadik helyen, a nap legfontosabb futamán így két hölgy is dobogóra állt. Zoé érdeklődésünkre elmondta, Miskolcon egyébként is jól szokták magukat érezni, sűrűn jönnek hozzánk, akár kirándulni, de randinapokat is rendszeresen szerveznek ide. Nagyon szeretik a várost, de a Kart & Event Centerben még nem járt, így bizony ismerkednie kellett a pályával. Másrészt életében először hétfő este ült gokartban, így saját elmondása szerint abszolút zöldfülűként indult a mai versenyen.

media_gokart_181009_ja_58.jpg

– Így aztán mi magunk sem gondoltuk, hogy mindkettőnknek sikerül dobogóra állnia – mondta. Zoé hozzátette még, hogy Berkiék úgy taktikázhattak, hogy mindketten bevetik minden erejüket, és az egyikőjük úgy is nyer, ők azonban úgy voltak vele, hogy az legyen a cél, hogy mindketten dobogóra állhassanak. Ezek alapján megállapíthatjuk, hogy mind Berkiék, mind Müllerék elérték a céljukat a gokart bajnokságon!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat