2021. augusztus 05. Krisztina
Biozöldség-adomány a Batyu-Tékában
Spilman Nóra
|
2014. december 19. 13:28
|
frissítve: 2014. december 21. 17:28
Több mint 200 kilogramm biozöldség érkezett Hernádszentandrásról a Szimbiózis Alapítvány nemrég nyitott éttermébe, a Batyu-Tékába. Az adomány egy hosszú távú együttműködés első lépése volt.

Nagy volt a nyüzsgés a Batyu-Téka étterem megnyitásának napján, még december elején. A belvárosi vendéglőben az azt működtető Szimbiózis Alapítvány fogyatékkal élőket foglalkoztat.

batyuteka_etterem_141219_vcs_8.jpg

A megnyitó óta három hét telt el, az éttermet egyre több vendég látogatja. Naponta több mint 100 adag ételt készítenek. A fogyatékkal élők élvezik a munkát. Csibrik Márk elmondta, nagyon jól érzi magát a Batyu-Tékánban, takarít és a felszolgálásból is kiveszi a részét.

batyuteka_etterem_141219_vcs_1.jpg

Most több mint 200 kilogramm biozöldséget hoztak Hernádszentandrásról a Batyu-Tékába. Üveges Gábor, a település polgármestere ismertette, mintegy 150 kiló vöröshagymával, 35 kiló sárgarépával, valamint 10-10 kiló fekete retekkel és céklával érkeztek Miskolcra.

bioszentandras_adomany_141219_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

A hernádszentandrásiak ajándéka egy hosszú távú együttműködés első lépése. Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány elnöke elmondta, már most megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy milyen alapanyagokat fognak megtermelni Hernádszentandráson, és a konyha mit tud majd ebből felvásárolni. Ugyanakkor – fűzte hozzá az Alapítvány elnöke – egy kis zöldségfeldolgozó üzemet is szeretnének indítani az év közepén, egy Európai Uniós forrású pályázatból.

A felvásárláson és beszállításon kívül azt is tervezi az Alapítvány, hogy a fogyatékkal élők is bekapcsolódnak a Bioszentandrás programba.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat