2021. szeptember 26. Jusztina
Birtokba vehetik az Ifi-pályát a sportolni vágyók
Répássy Olívia
|
2015. április 10. 13:27
|
frissítve: 2015. április 12. 10:46
Rekortán futópályát, esti világítást és dobóketreceket is átadtak a József úti Ifjúsági Sporttelepen. Az ünnepségen jelen volt mások mellett Kriza Ákos polgármester, Kiss Gábor alpolgármester és Hollósy András, a terület önkormányzati képviselője. A felújított sporttelepen a futás mellett a sportolni vágyók kipróbálhatják a súlylökést, a diszkosz- és a kalapácsvetést, de akár gyalogolhatnak is a rugalmas pályán.

A József úti Ifjúsági Sporttelepet ősszel kezdték el felújítani. Erre ötvenmillió forintot különített el az önkormányzat. Az átadó ünnepségen Kriza Ákos polgármester elmondta, hogy Miskolcon számos olyan beruházást tervez az önkormányzat, ami sportolási lehetőséget nyújt használóinak.

– Szívügyünk a sport. Reményeink szerint az egyetemi atlétikapálya bővítése után lehetőségünk lesz kialakítani egy futópályát a Népkertben. Ezt az amatőr kocogók használhatják majd. Emellett a fürdőfejlesztésre fektetünk hangsúlyt. Így válik teljessé egy komplex sportfejlesztés Miskolcon. Ezt a felújított Ifjúsági Sporttelepet – tette hozzá a polgármester – az amatőrök mellett most már a profik is használhatják.

A Győri kapui Ifi-pályán kialakítottak egy négyszáz méteres, kétsávos rekortán futópályát, ami célegyenesében négy sávra bővül. Lett helye két súlylökő és két diszkosz-, illetve kalapácsvető körnek. Ezeket ketreccel veszik körbe, így a futók és a dobóatléták is biztonságosan edzhetnek a pályán egyidőben.

ifi_sportpalya_atado_150410ml_10.jpg

– A köznevelésnek fontos eleme a mindennapos testnevelés – mondta el Kiss Gábor alpolgármester. – Itt végre többféle sportágat is kipróbálhatnak a környékbeli iskolák tanulói. Van lehetőség dobó atlétikára, futásra és gyaloglásra is. Fontosnak tartjuk, hogy a különböző városrészekben hasonlóan sokszínű lehetőséget tudjunk biztosítani az ott lakóknak.

A felújított sporttelep lett otthona a Miskolci Renegades csapatának. Gável Iván elnökségi tag elmondta, hogy a legnagyobb segítséget az esti világítás jelenti az edzésekhez.

ifi_sportpalya_atado_150410ml_15.jpg

– A felkészülésnél hasznát vesszük majd a futópályának. Itt szeretnénk idén is bajnoki címet szerezni Miskolcnak – árulta el a csapat tervét.

Első mérkőzését április 26-án, vasárnap délután 3 órától játsszák a miskolci amerikai futballisták a József úti Ifjúsági Sporttelepen.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat