2022. október 02. Petra
Bölcsőde avató Megyaszón
minap.hu
|
2014. augusztus 23. 13:37
|
frissítve: 2014. augusztus 23. 13:37
„A jövő, a mi jövőnk, Magyarország jövője a gyermekeinken múlik. Egészséges fejlődésüknél semmi se fontosabb”- méltatta a megyaszói bölcsőde fontosságát a péntek délutáni avatón Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

„Megint fel tudunk mutatni valami pozitív eredményt” – konstatálta örömmel Csáki Barnabás, Megyaszó polgármestere. Emlékeztetett, hogy az óvoda 10 évvel ezelőtti átadását követően minden 3 éves gyereket fel tudtak venni. Aztán tekintettel az igényekre indítottak az oviban egy bölcsis csoportot, amely kevésnek bizonyult. Az új bölcsődének köszönhetően szeptemberben minden 2 éves gyereket fel tudnak majd venni.  Az alkalmat megragadva részletesen ismertette a beruházás menetét a polgármester.

Mengyi Roland először is gratulált a beruházásban résztvevőknek, mivel a megfelelő színvonalú bölcsőde Megyaszót, a közösséget gyarapítja. Emlékeztetett rá, hogy a község óvodájában már működött egy bölcsis csoport, de nem tudta kielégíteni az igényeket. A mintegy 185 millió forintos beruházásnak köszönhetően ezt most sikerült elérni, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat, a gondos családokhoz és az államhoz hasonlóan felismerte, nekik is fontos milyen képzést kapnak a gyerekek, a jövő generáció. Zárásként azon reményének adott hangot az országgyűlési képviselő, hogy az elkövetkezendő 5-10 évben is hasonló lelkesedéssel folytatja munkáját a polgármester, amiben számíthat támogatására.

A beszédeket követően Mengyi Roland, Csáki Barnanás és Nagy Attila, ügyvezető átvágta a nemzeti színű szalagot.  Mészáros István református lelkész megáldotta az épületet, amelyet Kertész Lászlóné intézményvezető kalauzolásával tekinthettek meg a vendégek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat