2019. október 16. Gál
Borangoljunk idén is az Avas dombívein!
minap.hu
|
2018. március 01. 15:59
|
frissítve: 2018. április 18. 18:59
Három nap, hatvan zenei és kulturális program, hetven borászat és harmincöt nyitott pince várja 2018-ban is az Avasi Borangolásra érkezőket. A Kisavas, a Nagyavas és a Mélyvölgy hetedik alkalommal várja a bor és a gasztronómia szerelmeseit.

borangolas_szombat-este_20170513_bl_01_web.jpg

Fotó: VI. Avasi Borangolás

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által elindított, civil szervezetek összefogásával szerveződő, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás idén már három napon keresztül várja a látogatókat, május 17-18-19-én.

Az európai szinten is egyedülálló fesztivál a helyszíneit tekintve folyamatosan bővült az elmúlt években. A Miskolc belvárosában, a sétáló utcától pár perc járásra található Avas hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái mellett az Avas tető a kilátóval új helyszínként sikeresen mutatkozott be a tavalyi évben. Idén a helyszínek kínálata tovább bővül, még több borász és étterem mutatkozik be és a zenei programok száma is nő, az Avasi kilátónál közkedvelt hazai zenekarok koncertjei lesznek hallhatók.

borangolas_szombat-este_20170513_bl_15_web.jpg

A rendezvény három napján feléled az egész avasi pinceoldal. A borangolókat különböző stílust képviselő zenekarok és utcazenészek várják majd. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott több mint hetven borászat fog gondoskodni. Az ételeket a város neves vendéglői és a Food Truck Show tagjai tálalják az Avas több pontján és az Avas tetőn, a kilátó mellett kialakított Gasztroplaccon.

borangolas_szombat-este_20170513_bl_20_web.jpg

Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, a háromnapos fesztivál első napja szakmai nap lesz borászati konferenciával, egy koncerttel az Avasi Templomba, és borszalonnal a Bortanyán. Pénteken és szombaton pedig a már jól ismert borangolással várják a fesztivál résztvevőit. 

borangolas_sajtotaj_180301ml_1.jpg

A zenei programokat kereső „borangolók” koncerteket látogathatnak az Avasi Református templomban, a Palóczy emlékműnél és az Avasi kilátónál egyaránt, de a hegyoldal számos pincéjénél is lépnek fel zenészek a három nap alatt. A Borangolás a fesztiválpohár megvásárlása mellett továbbra is ingyenes, de az Avasi Református templomban és az Avasi kilátónál tartandó koncertek csak belépőjeggyel vagy bérlettel lesznek látogathatók. 

borangolas_szombat-este_20170513_bl_24_web.jpg

Tavaly 14 ezer látogatója volt a Borangolásnak, ám idén 20 ezer főre számítanak a szervezők

További információ: ITT!

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat