2024. február 29. Anonymus
Borsodban is erősít a Munkáspárt - Thürmer Gyula sajtótájékoztatója Miskolcon
Kujan István
|
2019. február 23. 16:08
|
frissítve: 2019. február 26. 14:37
Fülöp Józsefné személyében új megyei elnöke van a Magyar Munkáspártnak – jelentette be Thürmer Gyula országos elnök szombati nyílt sajtótájékoztatóján a miskolci Városház téren. Az EP-választás kapcsán érdeklődésünkre úgy nyilatkozott: dolgoznak a listán, de az biztos, hogy neki nem a felesége fogja vezetni.

thurmer_gyula_190223_vcs_3.jpg

A Magyar Munkáspárt országos elnöke úgy fogalmazott, több okból is öröm számára Miskolcon tartózkodni. Most például azért, mert bűn lenne kihagyni egy ilyen kiváló rendezvényt, mint a Becherovka Miskolci Farsang. Thürmer Gyula leszögezte: erős pártot szeretnének létrehozni, és ennek egyik fontos lépése, hogy Borsod megyében is erősítsék a pártszervezetet. Ennek jegyében neveztek ki új megyei elnököt, Fülöp Józsefné személyében.

Az országos elnök arról is szólt, hogy készülnek az Európa parlamenti választásokra, programjuk most is világos. – Elutasítjuk, hogy Magyarországra menekülteket telepítsenek be. Síkra szállunk a magyar nemzeti értékek megőrzése mellett. Szuverén Magyarországot akarunk, és készek vagyunk segíteni abban, hogy megvédjük az ország önállóságát – hangsúlyozta Thürmer Gyula.

thurmer_gyula_190223_vcs_7.jpg

Elutasítják az Európai Egyesült Államok vízióját, olyan Európában akarnak élni, ahol a dolgozó emberek jól érzik magukat; egy olyan kontinensen, ami nem csupán a gazdagoké, hanem a dolgozó embereké is. Thürmer Gyula megegyezést sürgetett Oroszországgal. Mint fogalmazott, mindazok támogatását várják,  akiknek nem tetszik a kormány politikája, de ugyanígy elutasítják a jelenlegi parlamenti ellenzéki pártok bohóckodásait is.

thurmer_gyula_190223_vcs_8.jpg

Fotó: Végh Csaba

Portálunk kérdésére, miszerint EP-lista körvonalazódott-e már a Munkáspártnál, Thürmer Gyula azt mondta, dolgoznak a listán, de azt már most elárulhatja, hogy nem a felesége lesz az első helyen – utalva ezzel a Demokratikus Koalíció listájára, amelyet Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége, Dobrev Klára vezet. – Szeretnénk több fiatalt, több vállalkozó embert, a nemzeti kisebbségek egy-egy képviselőjét megjeleníteni. Egy demonstratív, elegáns listát szeretnénk a választásokra – fogalmazott az országos elnök.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat