2021. június 25. Vilmos
Brunszvik Teréz-díjat kapott az óvodások énektanára
minap.hu
|
2016. június 08. 13:01
|
frissítve: 2016. június 09. 13:12
Téged Csilla néni tanított, ugye? – kérdezgetik a zeneiskolákba kerülő gyerekeket. Regősné Gömöri Csilla ugyanis évtizedek óta tanít óvodásokat énekelni. Most munkájának elismeréseként az óvónők legmagasabb díját kapta.

gomori_csilla3.jpg

A Brunszvik Teréz-díj a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által adományozható egyik szakmai elismerés, amely kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért jár, valamint az óvodapedagógus képzésben kiemelkedő munkát végző oktatók elismerésére adományozható.

Idén Regősné Gömöri Csillát terjesztették fel kollégái.

– Az ő különlegessége, hogy zeneóvodát visz már évtizedek óta – mondta Molnár Erika, a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda óvónője. – Annyira pedagógusvénája van, hogy még én is eltátom a számat rajta néha. Ráadásul segít a továbbképzések szervezésében és előadásokat is tart énekzene és zeneóvoda témakörben.

gomori_csilla.jpg

Az óvónőnek ez az első díja, de szakmai körökben az egyik legnagyobb kitüntetés.

– Hatalmas örömöt és boldogságot érzek, mert ez óriási szakmai elismerés,  érdemes dolgoznom negyven éve. A Brunszvik Teréz-díjat évente országosan harmincöt embernek adományozzák és 2006-tól 2015-ig csak két borsodi kapta meg ezt a díjat.

Az elismerést a díjazott kedden vette át Budapesten.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat