2024. március 02. Lujza
A csípős hideg ellenére is forró volt a hangulat a Becherovka Miskolci Farsang szombati napján
minap.hu
|
2019. február 24. 09:10
|
frissítve: 2019. február 25. 13:52
Enyhült ugyan az idő szombatra (a pénteki zimankónál aligha lehetett volna elképzelni csontig hatolóbb hideget), de most is azt tapasztaltuk, járva a színpadok közötti büfésorokat, hogy a miskolciakat nem riasztja el egy kis téli időjárás: rengetegen falatoztak, forró italoztak a Becherovka Miskolci Farsangon. Leginkább csak az okozhatott problémát, hogy döntsenek: melyik színpad előtt táncolják, énekeljék végig az estét.

miskolci_farsang_190223_vcs_10.jpg

Ahogy ígértük: a szombat hozta talán a legerősebb felhozatalt zenei téren. A hétvége miatt nyilván sokkal többen látogattak el Miskolc belvárosába, hogy a téli gasztronómiai és zenei fesztiválon finomakat egyenek, igyanak, és közben koncertek során élvezzék egymás baráti társaságát, keressenek maguknak új kapcsolatokat, vagy éppen szerelmes hangulatban romantikázzanak.

miskolci_farsang_190223_vcs_02.jpg

A Salkaházi színpadon délutáni programok sora várta a város szépkorúit. Karcagi Nagy Zoltán házigazda nagy örömmel köszöntötte városunkban Magyar Rózsát, aki mulatós dalaival nagy mosolyt csalt a sátrat teljesen megtöltő nyugdíjasok arcára.

Az Erzsébet téri színpadon óriási műfaji kavalkád várta a bulizni vágyókat. Már délben kezdett a Retroller együttes, majd jött a VB-Top Bécó, aztán a Török Ádám-Fehér Ádám duó, és elérkezett a 6 óra, amikor is a miskolciak egyik kedvence, a lokálpatrióta dalairól is ismert és elismert Bíborszél lépett a színpadra (hamarosan olvashatják velük készült interjúnkat). Ahogy megszokhattuk: dinamika, lendület, és szívünknek kedves dalok jellemezték a mostani fellépésüket is – aki lemaradt volna róla, sajnálhatja!

Nehéz lett volna überelni a srácokat, de ha az egyik legsikeresebb magyar női énekes lép színpadra, akkor nem vitás: az Erzsébet térről senki nem távozott, sőt: egy gombostűt nem lehetett volna leejteni, mire Kovács Kati elkezdte a koncertet (vele szintén sikerült beszélgetnünk a koncert előtt, ezt az interjút is hamarosan olvashatják). Az a fajta vitalitás, életerő és hang, ami az énekesnőt annyira jellemezte az egykori dalfesztiválokon, semmit sem kopott mára, így ismét egy fantasztikus élménnyel gazdagodott, aki az Erzsébet téri színpadot választotta.

Hogy újabb műfajjal ismerkedhessen meg a miskolci közönség, egy miskolci reggae-zenekar, a Sky Fanatic követte Kovács Katit a színpadon. A nyolctagú együttes hozta a műfajra jellemző stílusjegyeket, hol lágyan hullámzó reggae, hol dinamikusabb, trombitaszólamokkal átszőtt ska szólt, így nem kellett senkit sem nógatni, hogy: legyen tánc! (A zenekarral szintén sikerült pár szót váltani, az interjú hamarosan olvasható lesz a portálunkon). Az Erzsébet téri szombati programot a Kabinet RT. zárta.

kovacs_kati_190223_vcs_6.jpg

És akkor szóljunk néhány szót a Szent István téri felhozatalról is, hiszen olyan nagy nevek tették tiszteletünket nálunk, mint Wolf Kati, vagy éppen Vastag Csaba, de fellépett itt a JAMR&Tóth Zoltán zenekar is. Este pedig jött az egész fesztivál talán legnagyobb népszerűségnek örvendő együttese, a Péterfy Bori & Love Band (velük szintén beszélgetett a munkatársunk, az interjú hamarosan olvashtó). Ahogy vártuk, egy nagyon impulzív és érzelmekkel teli koncertet ugrálhattunk-táncolhattunk végig, Boriék egy pillanatra nem hagyták lankadni a figyelmet. S ha még bírtuk energiával, DJ Dominique pörgős szettjén is folytathattuk a hideg elleni küzdelmet.

miskolci_farsang_190223ml_63.jpg

Nagyon jó estén vagyunk túl, s ha sikerült kipihennünk magunkat, akkor vasárnap toljuk még meg a fesztiválozást:

becherovk.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat