2020. október 22. Előd
Díjazták az autómentességet
K. I.
|
2014. szeptember 30. 22:09
|
frissítve: 2014. október 06. 23:13
Tucatnyi miskolci oktatási-nevelési intézmény mintegy 1200 tanulója, óvodása vett részt az Autómentes Nap sportversenyein. Azok az iskolák, amelyeknek tanulói a legügyesebbek voltak, valamint a legtöbb diákot „megmozgató” tanárok elismeréseket vehettek át kedden a Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületének kerthelyiségében.

Kerékpáros részvételi verseny, strandröplabda, streetball és többek között buszhúzóverseny is színesítette az Európai Mobilitási Hét keretein belül nemrégiben megrendezett Autómentes Nap sportversenyeinek programját. Mint Egri Zsuzsától, a Komlóstetői Kerékpáros Egyesület elnökétől – a program főszervezőjétől – megtudtuk, 10 iskola és 2 óvoda jelentkezett az eseményre, s így mintegy 1200 résztvevője volt a sportversenyeknek.

mobilitas_het_dijkioszto_140930_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Á.

Egri Zsuzsa elmondta, bár a versenyek még kellemes, napos időben kezdődtek, az eredményhirdetésre azonban leszakadt az ég, ezért kellett egy későbbi időpontra áttenni az elismerések és a díjak átadását.

mobilitas_het_dijkioszto_140930_ja_17.jpg

A keddi eredményhirdetésen Kriza Ákos megköszönte, hogy ilyen sokan részt vettek az Európai Mobilitási Hét programjain, valamint az Autómentes Napon. A városvezető kiemelte, szeretnék a kerékpáros, illetve a közösségi közlekedést még vonzóbbá tenni a miskolciak számára. Ennek megfelelően dolgoznak a kerékpárutak bővítésén, de több fejlesztésnek örülhetnek majd a közösségi közlekedést választó miskolciak is. „Ebben sokat fogunk tudni előrelépni”, fogalmazott az újítások kapcsán a polgármester, aki megemlítette a villamosok közlekedését felgyorsító „zöldhullám”, valamint a digitális jegyrendszer bevezetését.

mobilitas_het_dijkioszto_140930_ja_12.jpg

– Remélem, jövőre is sokan eljönnek az Autómentes Napra – zárta szavait Kriza Ákos, aki Egri Zsuzsától egy „Autómentes Nap” feliratú pólót is átvehetett. A városvezető is felajánlott egy értékes nyereményt, egykerékpárt a sportversenyeken résztvevő intézmények számára. Az Avasi Gimnázium nevét húzták ki, így a gimnazisták vehették át a nyereményt.

mobilitas_het_dijkioszto_140930_ja_14.jpg

Az eredményhirdetésen jelen volt Singlár Zsolt is. Az MVK Zrt. vezérigazgatója elmondta, a közlekedési vállalatnak sokat jelent a mobilitási hét, hiszen az eljutási versennyel és az Autómentes Nappal még vonzóbbá tudják tenni a vállalat szolgáltatásait. Kiemelte ugyanakkor, hogy az új villamosokkal az eljutási versenyben egyre jobb eredményt szeretnének elérni.

Az Autómentes Nap sportversenyeinek eredményei

Általános iskolák:
3. Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola
2. Diósgyőri Nagy Lajos király Általános Iskola
1. Selyemréti Általános Iskola

Középiskolák és gimnáziumok:
3. Berzeviczy Gergely Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Diósgyőri Gimnázium
2. Fazola Szakképző Iskola
1. Avasi Gimnázium

mobilitas_het_dijkioszto_140930_ja_20.jpg

Az MVK Zrt. különdíjait azok a tanárok kapták, akik a legtöbb diákot mozgatták meg. Így elismerésben részesült Csepregi Balázs, Leskóné Sallai Beáta, valamint Bohus Attila.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat