2020. október 01. Malvin
A DVTK Jegesmedvék fellebbeznek a szlovák jégkorong-szövetségnél
dvtk.eu/minap.hu
|
2018. október 16. 14:24
|
frissítve: 2018. október 18. 14:43
A Szlovák Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottsága megküldte hivatalos határozatát a DVTK-nak a szeptember 21-én lejátszott DVTK Jegesmedvék - HKM Zvolen mérkőzésen történt incidensről. A határozatot megvizsgálva úgy döntött a miskolci klub, hogy él a fellebbezés lehetőségével.

A DVTK Jegesmedvék vezetősége által jegyzett, a klub hivatalos honlapján megosztott közleményt változtatás nélkül közöljük:

Október 10-én kaptuk meg a hivatalos határozatot, amelyben a sajtóban is napvilágot látott 7.000 eurós büntetés szerepel. A büntetés indoklását és annak mértékének okát megvizsgálva, arra jutottunk, hogy véleményünk szerint felrónak számunkra olyan vétségeket is, amelyeket nem követtünk el, ezért mindenképpen élünk a fellebbezés lehetőségével. Jogászokkal egyeztetve küldjük meg észrevételeinket a Szlovák Jégkorong Szövetség felé, és bízunk abban, hogy ha el nem is törlik a büntetést, annak mértékén csökkenteni fognak. A következő tárgyalásra várhatóan novemberben kerül sor.

dvtk_balhe.mp4_.still005.jpg

Mint arról portálunk is írt, a büntetésről szóló sajtóhírek felröppenését követően máris sokakban felháborodást keltett, hogy a szlovák jégkorongszövetség fegyelmi bizottsága csaknem ötször akkora összegre (7000 euróra) bírságolta meg a szeptember 21-ei, miskolci rendbontás miatt a DVTK Jegesmedvéket, mint a HKM Zvolen (Zólyom) együttesét, amelynek a szurkolói a botrányt csinálták. Nekik mindössze 1500 eurót kell fizetniük.

dvtk_balhe.mp4_.still008.jpg

Ahogy azt a minap.hu is megírta, a szeptember 21-ei, miskolci összecsapás harmadik harmada előtt zólyomi huligánok a kordonokat áttörve verekedést kezdeményeztek a biztonságiakkal, majd rárontottak a békés hazai szurkolókra is. Az események során többen megsérültek, a huligánokat végül a rohamrendőröknek kellett kiszorítaniuk a létesítményből. A későbbiekben közlemények és állásfoglalások sora került napvilágra, maga a zólyomi klub is élesen elhatárolódott rendbontóktól.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat