2022. október 02. Petra
Elemző: a tüntetések nem rendezik át a pártszimpátiát
mti.hu
|
2018. december 22. 11:42
|
frissítve: 2018. december 24. 18:18
Farkas Örs politikai elemző szerint belpolitikai szempontból a tüntetéssorozat egy statikus folyamat, a pártszimpátiát nem rendezi át.

Az elemző az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában úgy értékelt, a tüntetéseknek a belpolitikában nincs túl nagy hozadéka. Olyan ügy köré szerveződik, ami szerinte "az emberek zsebében nem nyitotta ki a bicskát", illetve csak azokéban, akik eleve kormányellenesek voltak - tette hozzá Farkas Örs, aki szerint a tüntetések "tüzelik" az ellenzéki szimpatizánsokat, de ugyanúgy a kormánypártiakat is.

Rámutatott arra is, hogy a munka törvénykönyve egyértelműen rögzíti, kizárólag a munkáltató és a munkavállaló között írásban megkötött megállapodás alapján van lehetőség önként vállalt 100, illetve 150 óra túlmunkára. 

Az elemző szerint a tüntetések belpolitikai vetületénél fontosabb azok nemzetközi vonatkozása. Úgy véli ugyanis, nem lehet véletlen, hogy a budapesti tüntetésekkel egyidejűleg Rómában, Varsóban, Bécsben és Belgrádban is tüntetések voltak. Mindenhol ugyanazokkal az eszközökkel, ugyanaz a korosztály, ugyanolyan jellegű és ugyanolyan hangulatú eseményeket szervezett meg. Ráadásul valamennyi országban jobboldali, bevándorlásellenes kormányok regnálnak - hívta fel a figyelmet Farkas Örs, aki szerint ez sem lehet véletlen.

(Kinti képünk csak illusztráció.)

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat