2019. április 19. Emma
Eszközparkfejlesztés a megyei kórházban
Miskolc TV / minap.hu
|
2018. november 08. 15:24
|
frissítve: 2018. november 10. 15:09
Szájon keresztül végezhető műtétekhez kapott eszközöket a Megyei Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztálya. A több mint 1 millió forintos adományt mostantól endoszkópos, illetve mikrosebészeti gégeműtéteknél használhatják az orvosok.

korhazi_adomany_20181108_vcs_01.jpg

Fotó: Végh Csaba

Mostantól speciális műtéteket végezhetnek a fül-orr-gégészeti osztály betegein. Az 1 millió 200 ezer forintos adomány része egy nagyfrekvencás gégészeti vágóberendezés is, amelynek segítségével többek között daganatokat tudnak eltávolítani nagyon nagy pontossággal és kis égési felülettel. 

korhazi_adomany_20181108_vcs_04.jpg

Karosi Tamás, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa részletesen ismertette az eszközöket. – Olyan új berendezéseket kaptunk, amelyek látszólag egyszerűek, nagyon speciális high tech kézi műszerek, amelyek endoszkópos, illetve mikrosebészeti gégészeti műtétek elősegítésére hivatottak. Nemcsak onkológiai műtétekről van szó, hanem különböző hangszalag-plasztikai műtétek elvégzéséről is.

korhazi_adomany_20181108_vcs_09.jpg

Az adományt a berendezések gyártója ajánlotta fel. A cég már 20 éve működik együtt a megyei kórház fül-orr-gégészeti osztályával. Horváth Gergely, a Ready Medizintechnik Kft. ügyvezetője elmondta, az egyik fő tevékenységük a gégeműtét utáni ellátás, amiben Karosi tanár úr és csapata mindenképpen élen jár az országban.

korhazi_adomany_20181108_vcs_10.jpg

Az intézmény számára nemcsak a pályázati források fontosak, egyre több, hasonló adományt kap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház. Révész János, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház főigazgatója úgy nyilatkozott, az adományozási kedv jelzi azt, hogy mind az egyes egyének, mind a társadalmi szervezetek, mind az üzleti szféra részéről az egészségügy fontossága, s az egészség, mint fogalom is felértékelődőben van.

Az adományátadással egy időben Karosi Tamás új kinevezését is átvette. Mostantól a Megyei Kórház Tudományos és Oktatási intézetvezető-helyettese is lesz. Az erről szóló dokumentumot Révész János főigazgatótól vehette át.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat