2021. augusztus 04. Domonkos, Dominika
Ezúttal a szívekbe vittek fényt
Kujan I.
|
2014. december 12. 17:39
|
frissítve: 2014. december 13. 18:24
Hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek támogatására 2 millió forintot adományozott két miskolci és három vidéki gyermekintézménynek az ÉMÁSZ Nyrt. Hans-Günter Hogg igazgatósági tag a jelképes átadáson kiemelte: ez esetben is a legjobb helyre kerül a támogatás.

Az átadóünnepséget az egyik támogatott miskolci oktatási intézményben, a Martin János Szakképző Iskolában tartották meg pénteken. A sérült fiatalok számára speciális képzést nyújtó intézményben rendkívül büszkék tanulóik sportsikereire, az egyik folyosón több vitrines szekrény is tele van az elnyert érmekkel, kupákkal. Megtudtuk, a most kapott támogatást első sorban sportra fordítják.

emasz_adomany_141212_vcs_05.jpg

Fotó: Végh Csaba

A pénteki eseményen a művészeté volt a főszerep, bizonyítva, mennyire szerteágazó oktatási-nevelési munkát végeznek az Áfonyás utcai Szakképzőben. Hallássérült tanulók és tanáraik versekkel és énekkel varázsoltak karácsonyi hangulatot a teremben.

Lénárt Györgyné, a miskolci intézmény igazgatója óriási lehetőségnek nevezte a támogatást az intézmények életében, hiszen véleménye szerint akár a sport, akár más területeken előbbre viheti a diákokat, ez az iskola, a város és a megye számára is hasznos.

Mint Demeter Ervin kormánymegbízott emlékeztetett köszöntőjében, a vállalat immár 120 éve hozza el a fényt megyénkbe – az áramszolgáltatás mellett a társadalmi szerepvállalásukkal is fontos küldetést teljesítve.

emasz_adomany_141212_vcs_06.jpg

Hans-Günter Hogg, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja kiemelte, advent időszakában fontos, hogy mindenki egy kicsit befelé forduljon, de figyelnünk kell arra a közösségre is, amiben élünk. Cégvezetőként pedig időnként el kell gondolkodni azon is, miért is dolgozik az ember. Ez – adott választ a maga által felvetett kérdésre Hans-Günter Hogg –az emberekért végzett szolgálat. Az ünnepi időszak kitűnő alkalmat nyújt arra – folytatta az igazgatósági tag –, hogy hálájukat kifejezzék a fogyasztók és a szélesebb társadalom felé.

A mostani adomány kapcsán hozzátette, számos intézmény van csak a megyében, ami ugyanilyen támogatásra szorulna. A mostani esetben kikérték a hivatalok véleményét, és nincs kétségük afelől – mondta Hans-Günter Hogg –, hogy ez esetben is a legjobb helyekre kerül a támogatásuk.

– Rendkívül mély benyomást tett rám a fiatalok és nevelőik, tanáraik professzionális előadása. Ízelítőt kaptam abból, milyen kiváló eredménnyel jár az intézményekben elvégzett munka, amiért mindannyiunk nevében köszönetet mondott – fogalmazott.

emasz_adomany_141212_vcs_11.jpg

Az adományból részesülő intézmények:

Koroknay Dániel tehetséggondozó Általános Iskola, Mád
Martin János Szakképző Iskola, Miskolc
Abaújszántói Óvoda Egységes Óvoda–Bölcsőde
Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Miskolc
Don Bosco Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium, Kazincbarcika

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat