Kicsattanó energiát adnak az egész napra, ezek a természetes alapanyagok. Ha beiktatod minden nap az étrendedbe, megváltoztatják az életedet.Ez a csodaszer megszünteti a gyomorégést, valamint felgyorsítja az anyagcseréd is. Nem mellesleg eltünteti a legapróbb ráncokat is.
Jobb, ha nem a szűrt almaecetet választod a csoda "szörpöd" elkészítéséhez, hanem a szűretlen változatot, hiszen ez tartalmazza az egészséges enzimeket és baktériumokat, melyekre szükséged van.
A chia –spanyol zsálya– a babhoz, a kukoricához és az amaránthoz hasonlóan a maják és az aztékok mindennapi eledele volt. Neve a maják nyelven erőt jelent, ami nem véletlen: a chia mag igazi energiabomba. Koncentrált szuperélelmiszer, amely nagy mennyiségben tartalmaz szénhidrátokat, fehérjéket, rostokat és omega-3 zsírsavakat. Ezeken kívűl a chia mag rendkívül gazdag antioxidáns összetevőkben.
Az egyik legfontosabb szuperélelmiszer, magja rendkívül gazdag A-, E-, C-, B1- és B2-vitaminban, kolinban (J-vitamin) és folsavban. A chia mag húsz százaléka fehérje, rezet, jódot, bórt, foszfort, káliumot, mangánt, magnéziumot, cinket, stronciumot, valamint szilíciumot. Bővelkedik antioxidáns alkotóelemekben, míg a chia magban nagyobb mennyiségben találhatók meg omega-3 zsírsavak, mint az egyik legfontosabb omega-3 raktárnak számító lenmagban vagy a halakban.
Hozzávalók 1 italhoz, 1 személynek:
1 ek. hántolatlan chiamag
½ citrom leve
1 ek. nyers, szűretlen almaecet
1 ½ csésze meleg víz
1. Keverd össze a hozzávalókat.
2. Hagyd ázni 5-10 percig, közben időnként kavard meg.
3. Akkor kész, amikor a chiamag már zselés állagú.
Egészségedre!