2020. július 08. Ellák
Fényes a jövője is a 30 éves Komlóstetői Általános Iskolának
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2018. május 26. 11:44
|
frissítve: 2018. május 27. 20:27
Fennállása 30 éves évfordulóját ünnepli a Komlóstetői Általános Iskola. Pénteken a gyerekek műsorral, a vezetők pedig bejelentéssel készültek: közel 100 millió forintból komoly fejlesztésen eshet át az oktatási intézmény!

komlostetoi_iskola_galamusor_20180525_vcs_06.jpg

Fotó: Végh Csaba

Egy emberöltőnyi idő egy ember életében sokat jelent, egy iskoláéban talán nem olyan nagy idő – az intézmény igazgatója is kifejezte: bíznak abban, hogy jó sok ilyen jubileumot ünnepelhetnek majd maguk, és az utánuk következők is. Szendrei Gyula az ünnepi gálaműsor alkalmával elmondta azt is, hogy hat olyan kollégájuk is van, akiket már kezdetektől soraik között tudnak. A 3 évtized alatt több mint 1 ezer gyermek végzett náluk – az iskola sikeres ezen a téren is, tette hozzá az igazgató.

komlostetoi_iskola_galamusor_20180525_vcs_11.jpg

A körzet önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elárulta, mind a három gyermeke ebben az iskolában tanult; s jól fel is készítették őket, jó alapokat kaptak, hiszen mindegyikük egyetemet végzett. Gazdusné Pankucsi Katalin hozzátette: politikusként is azt szeretné, ha így tudna tovább működni az iskola, azon dolgoznak, hogy minél több gyereket hozzanak ide.

komlostetoi_iskola_galamusor_20180525_vcs_05.jpg

– Kevés olyan iskola van a városban, ami ilyen gyönyörű környezetben található, ekkora udvarral rendelkezik. Nem mellesleg erős a nyelvoktatás itt, és szakkörökön is tovább fejleszthetik magukat a diákok. A lehetőségek adottak – fűzte hozzá.

komlostetoi_iskola_galamusor_20180525_vcs_04.jpg

Az ünnepi gálaműsoron köszöntötték a volt igazgatókat, munkatársakat, a gyerekek ünnepi műsort adtak.

komlostetoi_iskola_galamusor_20180525_vcs_10.jpg

A rendezvény résztvevőit a választókerület országgyűlési képviselője is köszöntötte. Hubay György méltatta a Komlóstetői Általános Iskolában folyó munkát, úgy fogalmazott: a tanári kar mindent megtesz annak érdekében, hogy a felnövekvő generációk képzett és értékes tagjai legyenek a magyar társadalomnak.

komlostetoi_iskola_galamusor_20180525_vcs_09.jpg

A politikus végül ismertette: az iskola vezetésével közösen azon dolgoznak, hogy az intézménynek a jövője is legalább olyan fényes és sikeres legyen, mint az elmúlt 30 év. Jó hírekkel is tudnak szolgálni a vezetéssel: pályázataik a célegyenesbe értek, ezeknek köszönhetően felújítják a fűtési rendszert, a tornaterem új burkolatot kap, a beázásokat is meg tudják majd szüntetni, és napelemek kerülnek az iskola tetejére. A beruházás összköltsége megközelíti a 100 millió forintot.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat