2021. június 25. Vilmos
Földrengés rázta meg Chile partjait – két ember meghalt
MTI
|
2019. január 20. 08:32
|
frissítve: 2019. január 22. 13:00
6,7-es földrengés rázta meg Chile partjait helyi idő szerint szombat este. Ketten szívinfarktust kaptak az evakuálás során, és meghaltak – számoltak be a chilei hatóságok.

Az egyik áldozat egy étteremben vacsorázott, és az épület kiürítése során leállt a szíve – közölték az illetékesek az MTI-vel. A földmozgást követően ezreket evakuálásra kötelező szökőár-riadót adtak ki, amelyet nem sokkal később töröltek.

Az amerikai földtani intézet szerint a földrengés középpontja Coquimbo közelében volt, 53 kilométeres mélységben. Coquimbo térségében mintegy 200 ezren maradtak áram nélkül a rengést követően.

Megelőző szándékkal vasárnapra lezárták a Chilét Argentínával összekötő hegyi utat – mondta el az ország keleti részén található Elqui tartományt vezető Daniela Norambuena. A Paso de Agua Negra mindaddig zárva marad, amíg meg nem győződnek biztonságáról és járhatóságáról – tette hozzá.

Chilében a földmozgások nem számítanak ritka jelenségnek. 1939-ben 28 ezren vesztették életüket egy 7,8-es erősségű földrengésben. A valaha feljegyzett legerősebb földrengés is itt történt, a 9,5-es erősségű földmozgásban 1655-en haltak meg 1960-ban.

Címlapképünk csak illusztráció!

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat