2021. január 17. Antal, Antónia
Fuldokló a patakban – életet mentett a MIÖR rendésze
minap.hu
|
2018. április 12. 15:37
|
frissítve: 2018. április 18. 21:34
Ujvárosi Márk szabadnapján vette észre Tapolcán a patakban sodródó sérült férfit. Nem volt kérdés, azonnal a segítségére sietett, és megkezdte a mentéséhez szükséges intézkedéseket.

Barátnőjével sétált Tapolcán a MIÖR rendésze, Ujvárosi Márk, amikor észrevette, hogy egy férfi sodródik a patakban. Rögtön gondolta, hogy baj van, látta, hogy a patak mentén már hárman is álltak, hogy meg tudják fogni a sodródó férfit.

– Láttam, amint az úriember vérző fejjel sodródik a vízben, a pataknál álló két fiatalnak és egy idősebb nőnek sikerült őt megfognia. Odasiettem, megvizsgáltam az életjeleit, értesítettem a mentőket – mondta el Ujvárosi Márk.

mc_rendeszet.jpg

A mentőszolgálat diszpécserével végig kapcsolatban volt, folyamatosan értesítette őt a sérült állapotáról. Jelezte, hogy a katasztrófavédelmet is érdemes lenne értesíteni, ugyanis a patak azon része nagyon meredek, szinte lehetetlennek tűnik, hogy kihúzzák a férfit.

Hozzátette, ezután körülbelül tizenkét perccel meg is érkeztek a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársai, akik a katasztrófavédelem kiérkezéséig tartották a férfit, próbálták minél jobban rögzíteni a helyzetét, hogy ne essen vissza a patakba. Megtudtuk azt is, hogy a sérült valószínűleg agyvérzést kapott, ennek következtében eshetett bele a patakba két híddal feljebb.

Ujvárosi Márk kiemelte, a szolgálatból ismert kötelességtudatból nem is volt kérdés, hogy rögtön a sérült segítségére siet. Úgy tudja, a férfi túlélte az agyvérzést.

mc_rendeszet2.jpg

Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója elmondta, feladatellátásukból adódóan a MIÖR munkatársai képzettek, olyan szemmel látják a közterületen megjelenő eseményeket, hogy szükség esetén azonnal be tudjanak avatkozni. Éves szinten számos alkalommal is előfordul, hogy a rendészet munkatársai szolgálati időben mentenek életet, van, amikor heti rendszerességgel mentőt kell hívni például olyan emberekhez, akik rosszul lettek.

mc_rendeszet3.jpg

A közterületi kamerarendszer egyre jobban lefedi Miskolc közterületeit. A villamosmegállókban elhelyezett térfigyelő nem csupán a megállót, de annak közvetlen környékét is mutatja. Összesen több mint háromszáz kamera képeit kísérik figyelemmel a rendészet munkatársai. – Napi szinten több olyan cselekmény van, amelyeket a kameraképek alapján észlelünk. Ilyen például, ha valaki például rosszul lesz a villamosmegállóban, vagy akár ha garázdaság, verekedés történik a belvárosban. Ezeket a kihelyezett kamerák segítségével észleljük, s a felvétel segít a felderítésében is – emelte ki a rendészet igazgatója.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat