2020. augusztus 13. Ipoly
Gárdatagokkal csap össze a székely és a cigányválogatott
MTI
|
2015. szeptember 21. 13:33
|
frissítve: 2015. szeptember 23. 12:42
A székely és a cigányválogatott közös meghívására barátságos mini labdarúgótornára Magyarországra érkezik Vatikán futballválogatottja, a Svájci Gárda csapata.

    A 45 perces mérkőzésekre pénteken 14.30-tól kerül sor Velencén - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a független futballszövetségek szervezete, a CONIFA.

A minitorna – a közlemény szerint – egy hosszú távú sportbarátság első lépése, a szervezők a jövőben további futballmérkőzéseket és tornákat rendeznek.

Vatikán válogatottja nem tagja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA), de már több hivatalos mérkőzést játszott a magyar cigányválogatottal és Monaco válogatottjával az elmúlt években. A csapatot a Svájci Gárda tagjai alkotják és saját bajnokságot is szerveznek. A válogatottat korábban Giovanni Trapattoni, minden idők egyik legeredményesebb klubedzője is menedzselte.

A magyar cigányválogatottat Mezei István vezetésével a Farkas János Alapítvány több mint húsz éve szervezi. A csapat az elmúlt két évtizedben számos nemzetközi tornán vett részt Horvátországtól Finnországig, Vatikántól Németországig.

A székelyföldi válogatott a Székelyföld Labdarúgó Egyesület, 2014-ben megszervezett regionális válogatott. Az együttes tagjai Székelyföld számos városából, településéről kerültek ki, de a válogatott alapját a székelyudvarhelyi és sepsiszentgyörgyi futsalcsapatok adták.

    A pénteki torna programja:
Vatikán-Székelyföld 14.30
Magyar Cigányválogatott - Székelyföld 15.30
Vatikán - Magyar Cigányválogatott 16.30.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat