2024. május 18. Erik, Alexandra
Ha megnézed, megéhezel: lecsó- és pecsenyefesztivál a Majális Parkban (Képgalériával)
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2017. augusztus 05. 14:11
|
frissítve: 2017. augusztus 08. 20:37
Ha augusztus, akkor lecsó- és pecsenyefesztivál – ezt már évek óta minden miskolci tudja. Szombaton hetedik alkalommal adtak randevút egymásnak az amatőr főzőcsapatok a Majális Parkban.

Baráti társaságok, családok, munkahelyi kollektívák, egyesületek is benevezhettek a lecsó- és pecsenyefőző versenyre. A lecsók esetében három – hagyományos, különleges és lecsóval készült ételek –, míg a pecsenyéknél két kategóriában – pecsenye roston vagy tárcsán – lehetett leadni a nevezést.

Kanyog Miklóstól, a szervező Civilek a Turizmusért Egyesület elnökétől megtudhattuk, hogy idén húsznál is több csapat vett részt a jó hangulatú megmérettetésen, többségében a lecsófőzésre jelentkeztek.

lecso_fesztival_170805ml_76.jpg

- Célkitűzésünk egyértelműen az volt, hogy Miskolcnak legyen augusztus elején is egy kiemelkedő gasztronómiai fesztiválja. Egyesületünk kifejezetten a fesztivál megrendezésére alakult – mondta, hozzátéve: a miskolci önkormányzat támogatásának hála a legjobbak kupákkal térhetnek haza a versenyt követően.

lecso_fesztival_170805ml_65.jpg

S hogy mi a jó pecsenye titka, azt a zsűri elnökétől tudhattuk meg.

- A fűszerezés, a sütés hőfoka, a pácolás mind közrejátszik – mondta Járcsics Emil mesterszakács, hozzátéve: órákig lehetnek persze ecsetelni, mitől finom igazán egy-egy ilyen étel.

lecso_fesztival_170805ml_63.jpg

Persze pontosan meg lehet határozni azt is, hogy a lecsó mitől lesz igazán fenséges.

- Kitűnő magyar alapanyagokból, szeretettel készítsük el az ételt, saját ízlésvilágunknak megfelelően. Ha ezek teljesülnek, abból rossz már nem sülhet ki! – jegyezte meg.

lecso_fesztival_170805ml_54.jpg

Bár nem profi szakácsversenyről van szó, a zsűri vizsgálta azt is, hogy milyen a darabolás, az ízhatás, a tálalás, ezek adták a fő irányvonalat az értékelésnél.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat