2024. május 04. Mónika, Flórián
Hangulatos, igényes, bor-centrikus – DiVino Miskolc a Szinva teraszon (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2018. október 24. 12:58
|
frissítve: 2018. október 26. 14:46
Az országban kilencedikként, Miskolcon pedig elsőként nyitott meg a DiVino, a város éjszakai életének központjában, a Szinva teraszon. Az Avalon Park legújabb „gyermeke” a különleges borok, és – az Avalontól már megszokott – alapanyag-centrikus falatkák társaságában várja a „lakatos híd” melletti ajtó mögött, a miskolci borkedvelőket.

A DiVino Borbár az ország nyolc pontján kínálja a Junibor Egyesület nedűit – péntektől pedig már egy kilencedik borpont is csatlakozott, a miskolci DiVino személyében. Most, hogy már hivatalosan is átvágták a miskolci DiVino szalagját, egy igazán hangulatos, nívós, bor-centrikus helyen is szórakozhatunk a belvárosban.

divino_megnyito_181019ml_14.jpg

Miért épp a Szinva terasz?

– Azért választottuk ezt az üzlethelyiséget – magyarázta Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója –, mert minden DiVinonak van egy kis jellegzetessége. Mint mondta, a Szinva patak és a Szinva terasz által az üzletnek megvan az a miliője, ami jellemző a másik nyolc testvérére. – Borral a kézben nézegethetjük akár a Szinvát, akár a lakatokat, nem feltétlenül van szükségünk asztalokra és székekre – tette hozzá.

divino_megnyito_181019ml_65.jpg

Ha megnézzük a DiVino Miskolc logóját, egyértelművé válik számunkra: a tulajdonosok a szívükön viselik a város sorsát, és minden erejükkel azon vannak, hogy az ország különböző pontjaira is eljusson Miskolc jó híre. – Legfőbb célunk, hogy egy olyan kép alakuljon ki az ide látogatókban, mely szerint Miskolc egy fejlődő város – ezt már Németh Ádám, a DiVino Miskolc üzletvezetője mondta kiemelve: szeretnének egy igényes szórakozóhelyet kialakítani Miskolcon, ahol a 18 évestől a 99 évesig mindenki jól érezheti magát.

divino_megnyito_181019ml_39.jpg

A kezdetek

Az Avalon Park legújabb beruházása egy nagyon határozott és gyors döntéssel született meg: 60 nap alatt készült el a Szinva terasz legújabb borbárja. A DiVino azzal a céllal kereste meg az Avalont, hogy szeretnének Miskolcon is nyitni egy borpontot, és szeretnék, ha az Avalon venné ezt a projektet a szárnyai alá. – Ekkor jött az ötlet, hogy egy minőségi helyet szeretnének Miskolc belvárosi életében felmutatni, megmutatva mindenkinek, hogy megfelelő alázattal és energiával még több színvonalas vendéglátóegységet lehet létrehozni, amivel mind a helyieknek, mind az ide érkezőknek fel tudunk valami különlegességet mutatni – hangoztatta Bajusz Gergely. „A mi kis városunk a szívünkben van, és szeretnénk még tovább fejleszteni” – emelte ki a gasztronómiai igazgató.

divino_megnyito_181019ml_24.jpg

Németh Ádámtól megtudtuk, voltak Budapesten és Debrecenben is, hogy megnézzék magát a koncepciót, azt, hogyan is működik a pultkiszolgálás. A DiVino-ban találkozhatunk majd juniborászokkal is, ám nem a megszokott borvacsorás formációban: kötetlenül beszélgethetünk és kérdezhetünk majd a fiatal borászoktól.

divino_megnyito_181019ml_35.jpg

Gasztronómiai kínálat

A DiVino esetében nem egy autentikus étteremre kell gondolni. Itt sokkal inkább falatkák kerülnek felszolgálásra, amelyeket borozgatás mellé szívesen fogyaszt az ember. Szepesi Gábor, kreatív séf úgy fogalmazott: a DiVino pont a ristorante ellentétje, hisz’ egy étteremben az étel mellé választanak az emberek bort, míg itt, pont fordítva. – A konyha és az ételek szempontjából egy kis Avalont kell elképzelni, hisz’ ugyanaz a célunk, ugyanaz a felfogásunk – húzta alá a séf. Krémek, sajttálak, hideg ízelítők, sajt-sonka tálak, olívabogyók – csak néhány falatka a DiVino étlapjáról.

divino_megnyito_181019ml_32.jpg

A DiVino koncepciója – a fiatal borászokból kiindulva – a fiatalokra helyezte a hangsúlyt: a borhoz csatolt nagyon merev kötelékeken lazított. Frittmann Péter, borász szerint, a borral való ismerkedés, a borozás nagyon sok emberben egy kissé túl feszélyezett vonalat képvisel, amit szeretett volna megtörni. – A DiVino tett minket országosan elismertté, és ismertté – ezt már Demeter Endre, borász mondta.

divino_megnyito_181019ml_48.jpg

Keddtől szombatig délután 5 órától várja a miskolciakat az újonnan megnyílt miskolci DiVino: pénteken és szombaton hajnali 2 óráig, a többi napon pedig éjfélig.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat