2024. március 04. Kázmér
Régi és új diákjaival ünnepelte harmincéves jubileumát az Avasi Gimnázium (Képgalériával!)
Miskolc TV / minap.hu
|
2017. november 18. 18:54
|
frissítve: 2017. november 22. 11:35
Kerek évforduló alkalmából szerveztek öregdiák-találkozót, ünnepi műsort az Avasi Gimnáziumban szombaton. A harmincéves jubileumot több száz régi és új diák köszöntötte együtt az intézmény vezetőivel.

A színházteremben Schmidtné Törő Ágnes igazgató köszöntötte a jelenlévőket, majd elkezdődött a műsor, amelyben régi és jelenlegi avasisták is szerepeltek. – Takács Márta igazgatónő részéről hatalmas vállalkozás volt az iskola megalapítása harminc évvel ezelőtt. Az intézmény az elmúlt időszakban "kinőtte" magát, mindezt rengeteg versenyeredményünk, rendezvényünk, különböző megtisztelő címeink bizonyítják - hangoztatta beszédében Schmidtné Törő Ágnes, aki a jubileumról szólva elmondta: idén ünnepi évkönyvet adtak ki, tavasszal pedig ünnepi gálaműsora is lesz az intézménynek a Miskolci Nemzeti Színházban.

oregdiak_talalkozo_20171118_bl_006_web.jpg

Schmidtné Törő Ágnes arról is szólt, hogy az elmúlt három évtizedben az intézmény pedagógusai szakmailag mindig a legtöbbet hozták ki magukból és szinte a végletekig odafigyelnek a gyerekekre. – Ezt jelzi a folyamatosan megújulni tudó és akaró tanári gárda, valamint azok az iskolához ragaszkodó diákok, akik most is itt vannak, ezen a rendezvényen – hangoztatta az igazgató, akinek a számításai szerint négy-ötezren végezhettek már az elmúlt évtizedekben a gimnáziumban. A műsort követően a tantermekben folytatódott az emlékidézés, ahol az iskola jelenlegi pedagógusaival taálkoztak a régi diákok.

oregdiak_talalkozo_20171118_bl_048_web.jpg

Juhászné Gál Anikó - ma francia-német szakos tanár, nemrégen pedig még a gimnézium padjaiban ült - érdeklődésünkre úgy nyilatkozott: nagyon pozitívan élte meg diákként az itt töltött éveket. - Családias volt a légkör, nagyon sokat kaptam az akkori tanáraimtól. Az egyetemet elvégezve, megköszönni jöttem vissza azt a tudást, amit itt szereztem, és akkor derült ki, hogy taníthatnék is itt. Örömmel vállaltam el a feladatot – mondta a tanárnő.

Kun Éva 1987-ben kezdett az Avasiban. – Ma is nagyon szépnek látom az épületet, jó érzés volt visszajönni, rég jártam már errefelé. A gimnáziumban megfelelő alapokat kaptam ahhoz, hogy elérjem, amire vágytam: hidrogeológus lettem, gyermekkoromtól érdekeltek a természettudományok – fogalmazott. Kiemelte, nagyon jó ötletnek tartja az öregdiák-találkozót, ebből egy pozitív hagyomány lehet a későbbiekben is.

Lenkei Márk most jár a gimnáziumba, végzős. – Szerintem ennek az iskolának már az atmoszférája is segíti a diákokat a tanulásban. Nagyon szeretem az osztályomat, az évfolyamtársaimat is, összetartóak vagyunk – nyilatkozta.

oregdiak_talalkozo_20171118_bl_046_web.jpg

A jubileumi összejövetel résztvevői felidézték a tanulmányutakat, s megemlékeztek az elhunytakról is. A rendezvény kiegészítő programja volt egy kiállítás, amelyet az aulában rendeztek be, "Az Avasi 30 éve képekben" címmel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat