2023. március 30. Zalán
Hatalmas csata, remek győzelem
miskolcijegesmedve.hu
|
2015. október 25. 09:12
|
frissítve: 2015. október 27. 08:47
Szombaton este a DVTK Jegesmedvék csapat óriási küzdelemben verte meg a szlovén bajnokot, és így megmaradt az esélye a továbbjutásra a Kontinentális Kupában. A mérkőzést vasárnap délután 3 órától nézhetik újra a Miskolc TV-n.

jegesmedvek.jpg

Fotó: Bán Olivér

A Jegesmedvék láthatóan úgy kezdték a mérkőzést, hogy gyorsan megszerezzék az első gólt, amely megadja a játék alaphangját. Nagy tempót diktáltak, be is szorították a Jesenicét, sorra jöttek is a helyzetek, a gól azonban nem. Előbb a vendégek, majd a Macik tékozoltak el egy emberelőnyt. A 10. percben a semmiből talált egy gólt a szlovén csapat: Zidan lapos, nem túl erős lövése csúszott be valahogy a miskolci kapuba (0-1). Továbbra is a Jegesmedvék domináltak, három perc múlva Hajós a kapunak háttal, fonákkal lőtt, a korong centikkel ment el a vas mellett. A nagy nyomás 17. percben érett góllá: Hajós lövése még kijött a szlovén kapusról, ám az érkező Dansereau már kegyetlenül bevágta a pakkot a hálóba (1-1).

Rengeteg helyzet, egy gól

A második harmadban szinte döntő fölényt alakítottak a Jegesmedvék. A Jesenice egyszerűen nem tudott kijönni a harmadából, és egyedül kapusának köszönhette, hogy nem kaptak 3-4 gólt. A vendégek jóformán csak akkor tudtak huzamosabb ideig a miskolci térfélen játszani, amikor emberelőnyben voltak, igaz, ekkor lőttek egy kapuvasat. Az volt a kérdés, hogy a Jesenice meddig bírja ezt a nyomást, és erre a játékrész végén jött a válasz. A 19. percben egy remek passzt Hajós közelről vágott a kapuba (2-1).

Pedig kettő is volt közte

A harmadik harmad 2. percében Galanisz több védőt is átcselezett, ám végül az egyik hátvéd szorításában a kapuvasat találta el. Ezután kiegyenlítettebb lett a játék, és a 6. percben a szlovénok újabb találatot értek el. Négy a négy ellen játszottak a csapatok, amikor egy kipattanót Zidan lőtt a kapuba (2-2). Ezután nagy offenzívába kezdett a Miskolc, nem sokkal később Booras már az üres szlovén kapura lőtte a korongot, ám egy bevetődő hátvéd a botjával az útját állta. Nagy volt a feszültség a pályán, egyre több lett a kakaskodás. A 13. percben egy lövés kijött a vendégkapusról, támadt egy kis tumultus, amelyben Gőz volt a legszemfülesebb, és közelről a hálóba emelt (3-2). A 17. percben Galanisz léphetett ki egyedül, és szólóját magabiztosan értékesítette (4-2). Alig telt el 14 másodperc, amikor egy lecsorgó korongot Pesjak terelt a miskolci kapuba (4-3).

A Jegesmedvéknek így megmaradt az esélye a továbbjutásra, ugyanis ha a Jesenice egy góllal legyőzi a Rigát a vasárnap délutáni mérkőzésen, és a Macik megverik a spanyol bajnokot, akkor a miskolci csapat örülhet a végén.

A nap első mérkőzésén a Mogo Riga 6-3-ra legyőzte a CH Jacát.

DVTK Jegesmedvék – Acroni Jesenice

4-3 (1-1, 1-0, 2-2)

Miskolci jégcsarnok 1200 néző

V: Garbay, Somos, Soós

Gól: Dansereau, Hajós, Gőz, Galanisz ill., Zidan(2), Pesjak

Kiállítás: 12 perc illetve 16 perc

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

Acroni Jesenice: Us – Kraigher, Glavic, Rakovic, Brus, Presjak, Manfreda, Ejup, Dolinsek, Sodja, Jeklic, Cerkovnik, Remar, Erman, Lahajnar, Tosic, Zidan, Rajsar, Cimzar, Pavlic(k). Edző: Dejan Varl.

Mayer Péter: - Összességében nagyon meggyőző fölényben voltunk, a játék minden elemében jobbak voltunk, végig domináltunk. Ez azért nagy szó, mert egy jó csapattal játszottunk. Amit lehetett, megtettünk, sajnálom, hogy a végén csak egy gólkülönbséggel győztünk. Izgalmas vasárnap elé nézünk, hiszen számos variáció lehetséges.

Dejan Varl: - Nagyon kemény, jó meccs volt. Nem vagyok boldog, hogy kikaptunk, de a csapatom teljesítményével elégedett vagyok. Most még minden nyitott, holnap a továbbjutásért léphetünk jégre. A Riga ellen okosan kell játszanunk, és akkor bármi lehet.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat