2020. február 26. Edina
Hét tehetséges fiatalt támogatnak idén a Földes öregdiákjai
Kóródi Tímea/minap.hu
|
2017. június 02. 09:06
|
frissítve: 2017. június 03. 15:38
A gimnázium egykori tanulója hozta létre a Földes Gimnázium Tehetségtámogató Alapítványt, a hátrányos helyzetű tanulók felkarolására. Ennek része a Pirkó István Ösztöndíj is, amely szintén egy egykori öregdiákról kapta nevét. A pályázat anyagilag támogatja a fiatalokat céljaik elérésében.

Pirkó István elismert agykutató orvos is a Földesbe járt egykor. A nemrégiben átadott ösztöndíj róla kapta nevét. A hét tehetséges fiatal eddigi eredményei alapján érdemelte ki a támogatást. De kitűzött céljaik is meggyőzték a pályázat elbírálóit.

Robotka Adrián csapatával például egy alkalmazott programozó versenyen ért el első helyezést. Ő a támogatásból magát szeretné tovább képezni.

– A célkitűzéseim között az is szerepel, hogy tovább bővítsem versenyeredményem sorát, és még több hasznos ismeretre tegyek szert – fogalmazott.

A Pirkó István ösztöndíjat a Földes Gimnázium Tehetségtámogató Alapítvány részeként hirdették meg. Magát az alapítványt is egy egykori öregdiák hozta létre. Kovácsné Szeppelfeld Erzsébet, az alapítvány kuratóriumi elnöke rámutatott, a Földes összefogásnak és a Földes öregdiákok segítő szándékának egy nagyon szép példája a díj.

– Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy ez nem egy egyszeri alkalom, hanem az alapító ezt nagyon hosszú távra tervezi, úgyhogy jövőre is lesz ilyen pályázat – fűzte hozzá.

Idén hét diák nyerte el a havi 30 ezer forintos támogatást. Van, aki nyelvvizsgát szerezne, más programozási nyelvet fejlesztene, de van, aki művészeti fesztiválra költené az összeget. A pályázat januárban tovább folytatódik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat