2024. május 26. Fülöp, Evelin
Hóban elakadt kamion, árokba borult autók – megyénkben is sok munkát ad a havazás a tűzoltóknak!
minap.hu
|
2019. január 25. 10:10
|
frissítve: 2019. január 29. 09:03
Megyénkben is megnehezítette a közlekedést csütörtökön a hirtelen jött havazás. Dojcsák Dávid, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője érdeklődésünkre elmondta: tegnap hét esetben vonultak hóban elakadt, árokba csúszott járművekhez.

A csütörtök délután óta tartó havazás és hóátfúvások miatt télies útviszonyok nehezítik a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az Útinform tájékoztatása szerint több alsóbbrendű úton csak nehezen fenntartható a közlekedés, az Abaújszántó Pere közötti út pedig járhatatlanná vált, azt a 7-es és a 13-as kilométer között lezártak. Elzárt település nincs a megyében.

A megyei katasztrófavédelem tűzoltóit hét alkalommal riasztották a télies útviszonyok okozta balesetekhez. Hóban elakadt, úttestről lesodródott, árokba csúszott gépjárműveket kellett menteni több esetben is. Az M3-as autópályán Hejőkürtnél egy elakadt kamiont, Abaújszántónál pedig egy szintén elakadt személyautót kellett kimenteni a hó fogságából. Mezőkeresztes külterületén egy teherautó pótkocsija, Bekecsnél pedig egy autó csúszott árokba.

havasbalesetuj2.jpg

Délután a 3-as főút Emőd és Vatta közötti szakaszán sodródott le az úttestről egy személyautó, és borult az út menti árokba. Koraeste egy gépkocsi ütközött szalagkorlátnak az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, a 138-as kilométernél. A balesetnél a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók végezték a mentési munkálatokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint pénteken a déli órákig fokozatosan alább hagy a csapadéktevékenység, a legtovább északkeleten, északon eshet a hó. Késő délutántól a déli, délkeleti területeken ismét várható hószállingózás, gyenge havazás. Este, késő este a keleti határvidéken kisebb ónos eső esetleg előfordulhat. Hófúvásra napközben már többnyire csak a Dunántúlon kell számítani, estétől pedig a középső tájakon is hordatja a szél a havat. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat