2019. május 24. Eszter, Eliza
Hószállingózás hamarosan
minap.hu
|
2018. november 16. 14:45
|
frissítve: 2018. november 18. 16:07
Egy anticiklon peremén többnyire alacsony nedvességtartalmú, továbbra is egyre hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Vasárnap még hosszabb időszakokra kisüt a nap, majd a jövő hét első felében már többnyire erősen felhős idő lesz a jellemző, és többfelé számítani lehet gyenge csapadékra, esőre, havas esőre, hószállingózásra egyaránt.

hoszallingozas.jpg

Az éjszaka folyamán derült, csapadékmentes idő várható – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodája. Az északkeleti szél többfelé élénk lesz. Reggelre általában -1 fokig csökken a hőmérséklet. Szombaton napközben többnyire gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A keleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. Délutánra 7 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fronthatás nincsen térségünkben.

A következő napokban északkelet felől hideg, eleinte alacsony, majd nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik térségünk fölé. Éjszakánként többfelé süllyed fagypont alá a hőmérséklet, a maximum hőmérséklet pedig kissé a sokévi átlag alatt alakul.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat