2024. május 26. Fülöp, Evelin
Huszonegy kilométer mellékút újult meg a megyében
minap.hu
|
2014. augusztus 14. 09:58
|
frissítve: 2014. augusztus 14. 10:18
Több mint 21 kilométer hosszú mellékút újult meg európai uniós támogatással Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Befejeződött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó-Gagyvendégi összekötő út 21,24 kilométeres szakaszának rekonstrukciója a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. Az Új Széchenyi Terv keretében a felújítás több mint 1,8 milliárd forint, az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból valósulhatott meg.

– Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben összesen több mint 247 kilométert érintő beruházást hajt végre. Az országos programon belül Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a folyamatban lévő európai uniós költségvetési ciklusban 2013-ban megközelítőleg 7,5 milliárd forint értékben, csaknem 76,3 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek – tájékoztatta szerkesztőségünknek Pécsi Norbert Sándor, a magyar közút kommunikációs osztályvezető.

A program keretein belül idén a 2622 jelű Szikszó-Gagyvendégi összekötő út 21,24 kilométeres szakasza újulhatott meg. A munkák során a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kiválasztott kivitelező szélesítette az útszakaszt, megerősítette és felújította a burkolatot, kijavította a pályahibákat, valamint gondoskodott az útpálya víztelenítéséről, kitisztította az árkokat és átereszeket, továbbá rendezte a padkákat is. A több mint 1,8 milliárd forint uniós támogatással megújult útszakasz jobb utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételeket biztosítanak az utazóknak. Az útfelújítás Monaj, Selyeb, Abaújszolnok, Gagyvendégi belterületi szakaszát is érintette.

A projekt keretében 2013 októberében szintén újjá épült a 26143 jelű Csenyéte bekötőút 3,1 kilométeres szakasza, és a 2626 jelű Méra-Szemere-Büttös összekötő út 1,95 kilométeres szakaszát is felújították, így a projekt teljes költsége több mint 2,25 milliárd forint, melyet az Új Széchenyi Terv keretében teljes egészében az Európai Unió és a Magyar Állam biztosít.  

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azért dolgozik majd, hogy az Új Széchenyi Terv keretében felújított útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind a társaság, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek részéről.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat