2019. május 19. Ivó, Milán
Időutazás Nyugat-Pápuára
minap.hu
|
2018. november 17. 14:30
|
frissítve: 2018. november 20. 12:04
Indonézia Nyugat-Pápua nevű tartománya innen nézve amolyan „világvége-vidék”. Nemcsak, mert napokban mérhető oda a leggyorsabb út is, hanem mert az őslakók még őrzik törzsi hagyományaikat, és mert a türkiz óceánra épült bungalók a tökéletes békét nyújthatják. Zajzon Norbert geológus nyáron arra járt, útjáról a Szabó Lőrinc Könyvtárban tart beszámolót.

Zajzon Norbert geológus – a világ különleges tájain tett utazásai során azonban nem csak földtani kérdések iránt érdeklődik. Ha a Miskolci Egyetem Ásvány- és Kőzettani Tanszékének vezetőjeként kel útra, akkor is ott dolgozik benne a szakmáján túlmutató természetszeretet. Ha szabadidejében utazik távoli országokba, akkor sem tagadhatná le természettudományos érdeklődését. A túrázás, hegymászás, barlangászat, búvárkodás mellett mindig örömmel fedezi fel a távoli, sokszor nehezen elérhető helyek kultúráját, szokásait, hétköznapjait is.

zajzon_eloadas_szabo_konyvtar_1811_2.jpg

Járt többek között Marokkóban és Indiában, Dél-Afrikában és Nepálban, Egyiptomban és Indonéziában. Színes tapasztalatait rendszeresen meg is osztja a közönséggel, most, a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban friss, e nyáron szerzett indonéziai élményeiről beszél sok látványos fotóval illusztrálva.

zajzon_eloadas_szabo_konyvtar_1811_1.jpg

Indonézia: betekintés Nyugat-Pápua szigetvilágába című beszámolója november 20-án, kedden délután 5 órakor kezdődik a második emeleti előadóteremben – tájékoztatta szerkesztőségünket Csörnök Mariann, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár PR-munkatársa.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat