2021. augusztus 04. Domonkos, Dominika
Jelentős fejlesztések, komfortosabb körülmények - újjászületett az MVSC pálya!
minap.hu
|
2018. augusztus 04. 20:25
|
frissítve: 2018. augusztus 08. 09:41
Csaknem 60 év után teljesen megújult az Miskolci VSC Sporttelep. A jelentős fejlesztésekkel járó beruházásnak köszönhetően a sportolók és a kikapcsolódni, mozogni vágyó lakosság az eddiginél jóval komfortosabb és jobb körülmények között használhatja majd a létesítményt.

mvsc_palya_180803_ja_1.jpg

A legendás „Kubik”ezentúl alkalmas lesz akár NB III-as mérkőzések megrendezésére is, a felújított klubházban pedig a nemzetközi és hazai sikerekkel büszkélkedő, nagy hagyományokkal rendelkező judo szakosztály és a röplabdások is végre méltó feltételek között készülhetnek.

Az NB III-as elvárásoknak megfelelő, világítással felszerelt, 2.000 fős lelátós labdarúgópálya megteremti a lehetőségét annak, hogy az MVSC labdarúgócsapata fejlődésnek induljon, magasabb osztályokat célozzon meg. A labdarúgópálya új, vízelvezetéssel ellátott gyepszőnyeget kapott, méreteit a szabványoknak megfelelően módosították.

mvsc_palya_180803_ja_20.jpg

A változtatásnak köszönhetően a pálya körüli salakos futókör is az előírásoknak megfelelő, 400 méter hosszúságú lett. Modernizálták a villanyvilágítást, ezentúl már villanyfényes mérkőzéseket is lehet rendezni. Az értékmentés jegyében a korábbi DVTK stadion Napos Oldalának öt szektorát elemeire bontották és az MVSC pályán újra felépítették. Ezekbe a szektorokba és a fedett lelátókra az elbontott, régi aréna székeit építették be. A pálya klubház felőli oldalán átépítették a szivattyúházat, a fedett lelátórész fölött pedig kicserélték a tetőt.

mvsc_palya_180803_ja_14.jpg

Teljesen megújult a klubház is. A homlokzat-felújítás mellett kicserélték a nyílászárókat, megszüntették a beázásokat, és energiatakarékossá alakították át a fűtésrendszert. Ennek részeként modern kazánokat szereltek fel, és átkerültek a DVTK pályán korábban használt radiátorok is. Megújult a villamoshálózat, így az MVSC pálya most már mindenben megfelel a technikai, műszaki és biztonsági követelményeknek. A klubházban emellett felújították az öltözőket, a vizes blokkokat, illetve új, korszerű világítást kapott a röplabdacsarnok.

mvsc_palya_180803_ja_8.jpg

A korábbi, betonelemekből álló kerítést a Csokonai és a Kisfaludy utcai oldalon elbontották, helyére a környezetbe jobban illő dróthuzal kerítés került. – A sporttelep a továbbiakban is az MVSC szakosztályainak lesz az otthona, de a felújításnak köszönhetően végre miskolci helyszínen játszhatja hazai mérkőzéseit az elmúlt 3 szezonban 1 bajnoki címet és 2 ezüstérmet szerző élvonalbeli Miskolc Steelers amerikaifutball-csapat.

mvsc_palya_180803_ja_10.jpg

- Természetesen a lakosság számára is nyitott a sporttelep, a nem egyesületi keretek között sportolók a futópályát tudják majd használni – mondta el Rakaczki Zoltán sportért felelős polgármesteri biztos. Hozzátette, az Önkormányzat folyamatosan egyeztette a beruházás műszaki tartalmát, végig azt a célt képviselve, hogy a labdarúgás mellett a sporttelep multifunkcionális, több sportág kiszolgálására is alkalmas legyen, nyitva a tömegsport irányába, kiszolgálva a lakosság igényeit. Ebben a Nemzeti Sportközpontok és a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja messzemenőkig partner volt, így a beruházás kiválóan szolgálja a miskolci sportélet hosszútávú céljait. A sporttelep fejlesztése ezzel még nem fejeződött be.

mvsc_palya_180803_ja_43.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Az MVSC Tao pályázatában szerepel egy műfüves nagypálya építése is, a régi salakos pálya helyén, segítve az utánpótlás nevelést. Egyúttal elmondható, hogy az MVSC sporttelep tervezett helyszín a 2024-es Európai Egyetemi Játékoknak is, amelytől további fejlesztések várhatók.  – A utolsó simításoknál járunk, a használatbavételi engedély megszerzését és a pálya hitelesítését követően a tervek szerint a Miskolci VSC labdarúgó csapata hamarosan már vadonatúj pályáján fogadhatja ellenfeleit, a judósok és a röplabda szakosztály visszaköltözhet a felújított klubházba, a mozogni, kikapcsolódni vágyó lakosság pedig az korábbinál jóval magasabb színvonalú pályán sportolhat – tette hozzá Rakaczki Zoltán.

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat