2021. április 22. Csilla, Noémi
Karácsonykor is elkötelezett a város – időseknek rendeztek ünnepi műsort
Miskolc TV / minap.hu
|
2015. december 16. 21:48
|
frissítve: 2015. december 18. 13:37
Teltház előtt rendezték meg a Szépkorúak karácsonyát a Művészetek Házában. A már hagyománnyá vált rendezvényen a Nemzeti Színház művészei mellett miskolci óvodások is felléptek. A programon csaknem hatszáz szépkorú vett részt.
Nem

idosek_karacsonya_151216_vcs_01.jpg

Fotó: Végh Csaba

Folyamatosan érkeztek a vendégek a Művészetek Házába szerdán. Így lett teltház a lelátón és a nézőtéren is. Több mint hatszáz idős várta izgatottan az előadást.

– Egy jó műsorra számítok, és gondolom, hogy jól érezzük magunkat, és ezért fogadtam el, meg én is szoktam így szerepelgetni, és most megnézem, hogy nemcsak az amatőrök, hanem a művészek is hogy szórakoztatnak bennünket – mondta el Bohács István.

idosek_karacsonya_151216_vcs_18.jpg

Ez idén már nem az első időseknek szervezett program volt.

– Annak nagyon örülök, hogy sok időseknek szóló program van  a városban, ez észrevehető – mondta Markó Andrásné. – Az, hogy mit várok ettől? Ünnep, ünnep és karácsony várás.

idosek_karacsonya_151216_vcs_23.jpg

A karácsonyi hangulatot a Napraforgó óvoda nagycsoportosai alapozták meg. Ők karácsonyi dalokkal és versekkel készültek. Persze nincs karácsonyi műsor Diótörő nélkül. Csajkovszkij klasszikusát balett táncosok keltették életre.

idosek_karacsonya_151216_vcs_24.jpg

A már hagyománnyá vált rendezvényt az önkormányzat szervezte a városban élő időseknek. A vendégeket Kiss János alpolgármester köszöntötte, aki karácsonyhoz közeledve az egymásra való odafigyelést, és főként az idősekkel való törődést hangsúlyozta.

– Ez a fajta felelősség, hogy oda kell figyelni az idősebb generációra ez a városra is vonatkozik, Miskolc városára is vonatkozik – mondta. – Mi nagyon sok erőfeszítést teszünk annak érdekében, hogy ez látszódjon rajtunk, hogy mi elkötelezettek vagyunk ennek a gondolkodásnak a mentén, nem csak karácsonykor, hanem egész évben.

A műsort a Miskolci Nemzeti Színház művészei versekkel és karácsonyi klasszikusokkal koronázták meg.

idosek_karacsonya_151216_vcs_10.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat