2019. június 24. Iván
Késsel támadt a kalauzra és az utasokra a narkós a szerencsi vonaton
minap.hu
|
2018. október 06. 18:41
|
frissítve: 2018. október 07. 18:05
Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság azt a férfit, aki gyógyszertől bódult állapotban, menetjegy nélkül szállt fel a Sátoraljaújhelyről Szerencsre közlekedő vonatra, majd késsel fenyegette a kalauzt és a többi utast.

A narkós bliccelő a menetjegyét ellenőrizni kívánó kalauz kérdésére rántott kést, amellyel hadonászni és életveszélyesen fenyegetőzni kezdett, hogy megöl mindenkit. A kalauz kihátrált a kocsiból és a többi utast is átterelte egy másik kocsiba. A vádlottat az értesített rendőrök a szerencsi állomáson megbilincselték és előállították.

A kalauz közfeladatot ellátó személynek minősül, és ezen minőségében a hivatalos személyekkel azonos büntetőjogi védelemben részesül, ezért a bíróság a vádlottat 7 és fél év végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható.

A bíróság a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményt nem talált, súlyosító körülmény volt azonban, hogy a vádlott több alkalommal volt már büntetve. Az ítélet nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a vádlott és védője fellebbezéssel élt.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat